Πληθαίνουν τα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίζονται σε σχολεία πριν καν αυτά ανοίξουν. Μετά τα κρούσματα σε γονείς και εργαζόμενους σε  βρεφονηπιακούς στο  Μοσχάτο και στα Τρίκαλα, σήμερα μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός εντοπίστηκαν θετικοί σε δημοτικό και γυμνάσιο στο Περιστέρι.

Κρούσματα σε δημοτικό και γυμνάσιο στο Περιστέρι

Μια καθαρίστρια εντοπίστηκε θετική στο 30ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές. Ο δήμος έκλεισε το σχολείο προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ τεστ θα γίνουν και στους εκπαιδευτικούς του δημοτικού.

Λίγες ώρες μετά, ένας εκπαιδευτικός από το 16ο γυμνάσιο βρέθηκε θετικός στον ιό, με τους υπευθύνους του δήμου να βάζουν σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα.

Για τα δύο περιστατικά έχουν ενημερωθεί ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας. Σε καραντίνα έχουν τεθεί η δεύτερη καθαρίστρια του σχολείου και το άτομο που βρίσκεται στο κυλικείο.

Κρούσματα σε Κρήτη, Αράβησσο, Λαμία

Επιπλέον, κρούσματα καταγράφηκαν και σε δημοτικό σχολείο της Αραβήσσου Πέλλας, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τρεις εκπαιδευτικοί. Στον δήμο Μαλεβιζίου Κρήτης όπου βρέθηκε θετική μια νηπιαγωγός, σε καραντίνα βρίσκονται άλλοι πέντε εκπαιδευτικοί.

Την ίδια στιγμή, σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Λαμία μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε δύο τουλάχιστον νεαρά άτομα, ηλικίας 14 έως 16 ετών, τα οποία συμμετείχαν σε πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και δύο παιδιά ηλικίας 12 και 14 ετών σε δομή φιλοξενίας στα Ιωάννινα.