Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον κοροναϊό καθώς το πρωί της Τετάρτης κατέληξε 77χρονος που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Μετά και τον σημερινό θάνατο, οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται σε 292.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ανακοινώθηκαν 169 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Για ακόμα μια ημέρα η Αττική βρέθηκε στην κορυφή της κατανομής των κρουσμάτων με 65 κρούσματα. Ακολουθεί η Λέσβος με 23 κρούσματα, ενώ 9 μετράει η Θεσσαλονίκη και 8 η Λάρισα.

Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κοροναϊό από τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη στο ΚΥΤ Μόριας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 35 κρούσματα κοροναϊού. Δεδομένου ότι φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Μόρια κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το ΚΥΤ, και στον δρόμο βρίσκονται 13.000 πρόσφυγες, πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στους ειδικούς προκαλεί η διαχείρηση της κατάστασης, που προέκυψε, με τη στέγαση των θετικών και μη στον κοροναϊό προσφύγων. Εστία υπερμετάδοσης κοροναϊού υπάρχει και στην περιοχή των Γιαννιτσών όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 46 κρούσματα κοροναϊού σε εργοστάσιο κονσερβοποίησης.

Στα 11.832 τα κρούσματα

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα είναι 11.832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Από αυτά, 2.274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.