Την ιστορία, τον πολιτισμό, την ομορφιά της πόλης αλλά και τον αθλητισμό τιμά ο Δήμος Πειραιά για έκτη συνεχόμενη χρονιά με τις «Ημέρες Θάλασσας 2020» που θα διεξαχθούν από τις 17 έως και 20 Σεπτεμβρίου.

Τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο Πειραιάς συνεχίζει ακάθεκτα αυτό τον θεσμό, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε μία σειρά από δραστηριότητες που θα δώσουν ακόμη περισσότερη ζωντάνια στην Πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος καθώς παρά την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, οι «Ημέρες Θάλασσας 2020» θα πάρουν και πάλι σάρκα και οστά.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε όλους τους φορείς του Δήμου Πειραιά που εκδήλωσαν για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον τους για αυτόν τον θεσμό και συνεργάστηκαν άψογα με την δημοτική αρχή.

«Οι Ημέρες Θάλασσας 2020 είναι ένας θερμός εξωστρέφειας. Καλούμε όλον τον κόσμο να έρθει, να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις τηρώντας όλα τα μέτρα και να κάνει προκρατήσεις όπου χρειάζεται» ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που παρά την ανησυχία, θα έρθουν και θα υποστηρίξουν τον θεσμό αυτές τις ημέρες. Αλλάζουμε στρατηγική, αλλά συνεχίσουμε την εκδήλωση», κατέληξε ο κ. Μώραλης ενώ τόνισε πως θα συμμετάσχει και ο ίδιος στις αθλητικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στον Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια του θεσμού θα είναι πολλές και θα έχουν επίκεντρο το μεγάλο λιμάνι, τη ναυτιλία, τις τέχνες, τον αθλητισμό αλλά και την ψυχαγωγία.

Από εκθέσεις γλυπτικής μέχρι… πλωτό σινεμά

Ο κάτοικοι του Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής αλλά και ξεναγήσεις στην πόλη τους, ενώ υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, δεν θα λείπουν από το πρόγραμμα τηρώντας πάντα τα μέτρα κατά του Covid-19.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μάλιστα και το πλωτό σινεμά που θα στηθεί στον Όρμο της Αφροδίτης, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία, την «Ευτυχία» ακούγοντας ταυτόχρονα το κύμα της θάλασσας. Φυσικά και εκεί η κράτηση θέσης θα είναι απαραίτητη.

Μία μοναδική τοιχογραφία το νέο στολίδι της πόλης

Επιπρόσθετα η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά θα είναι παρούσα ώστε να «ντύσει» με υπέροχες μελωδίες τον θεσμό, ενώ μία ιδιαίτερη δημόσια τοιχογραφία από την UrbanAct θα κοσμήσει την πόλη, προσφέροντας έτσι μία εικαστική ανάσα «πλημμυρισμένη» από την αύρα της θάλασσας.

Με τον δικό τους τρόπο μάλιστα θα συμμετέχουν στον θεσμό τα κέντρα εστίασης του Πειραιά έχοντας ειδικές προσφορές και εκπλήξεις σε όσους βρεθούν στις «Ημέρες Θάλασσας 2020».

Όσον αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις στο επίκεντρο βρίσκεται η σκυταλοδρομία κολύμβησης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας».

«Κολυμπάμε για τη ζωή»

Με το σύνθημα «Κολυμπάμε για τη ζωή» ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας  θα διοργανώνουν αυτό το αθλητικό event με σκοπό την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, ενώ πρεσβευτής της εκδήλωσης είναι ο Ολυμπιονίκης μας στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας , Σπύρος Γιαννιώτης,  ο οποίος θα συμμετάσχει κι αυτός στην σκυταλοδρομία, ώστε να συμπληρωθούν δεκάδες χιλιόμετρα αγάπης και προσφοράς.

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε -έως την Τετάρτη 16/9-  στο site του ΟΠΑΝ www.opanpireas.gr πόσα μέτρα επιθυμείτε να κολυμπήσετε.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συνεισφέρουν με το ποσό της αρεσκείας τους στο έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Όπως τονίζει ο ΟΠΑΝ: «Ας φτιάξουμε τη μεγαλύτερη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς. Κάθε «χεριά» μετράει. Κάθε μέτρο που διανύουμε στην πισίνα μας φέρνει πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας».

Τέλος αξιοσημείωτη είναι και η απόφαση του Δήμου Πειραιά να «εφοδιάσει» τον θεσμό με μάσκες του Δήμου.

Ο καθένας θα μπορεί να εφοδιαστεί με μάσκες δίνοντας όσα χρήματα επιθυμεί, ενώ τα έσοδα θα δοθούν τα νοσοκομεία του Πειραιά.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τις «Ημέρες Θάλασσας 2020», ΕΔΩ