Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι δέσμιο των εξαρτήσεων παραγοντίσκων που προέρχονται και «ζουν» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να εξαρτάται από παράγοντες που άγονται και φέρονται, ανάλογα με το συμφέρον τους. Δεν γίνεται να υποτάσσεται στις βουλές και τις φαιδρότητες μελών της ΕΠΟ, που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό ποδόσφαιρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τις… αποστολές τους. Ανάλογα με τον εντολοδόχο.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι απαραίτητο να κόψει τον ομφάλιο λώρο που το ενώνει με πρακτικές επιπέδου ΕΠΟ. Με την ξεκάθαρη και εμπεριστατωμένη πρόταση του Ολυμπιακού, να τίθεται προς συζήτηση στην ΕΠΟ και να γίνεται αποδεκτή στη βάση της, από την πλειονότητα των ομάδων. Με μοναδικές εξαιρέσεις το γνωστό «μπλοκ».

Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα της επιστολής του Ολυμπιακού, αναφορικά με τις σχέσεις της Super League με την ΕΠΟ, οι Ερυθρόλευκοι, μέσω του αντιπροέδρου τους, Κώστα Καραπαπά, ανέλυσαν τις προτάσεις τους. Ζητώντας από τις ομάδες να διακόψουν τη σχέση τους με την ΕΠΟ, μιλώντας για «λαμόγια, στοιχηματζήδες, απατεώνες, κάθε λογής υπόκοσμο, αστοιχείωτους, αμόρφωτους, βρώμικους ανθρώπους, που έχουν καταστρέψει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, επενδύοντας στο παραποδόσφαιρο».

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε στη Λίγκα ότι θα κινηθεί νομικά και με κάθε μέσο εναντίον της Ομοσπονδίας για όσα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια και τις παρανομίες της, ενώ παράλληλα η ΠΑΕ δήλωσε στον συνεταιρισμό ότι «…θα διακόψει κάθε σχέση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και θα σταματήσει να χρηματοδοτεί με οποιοδήποτε τρόπο την ΕΠΟ αυτό το σάπιο σύστημα».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ολυμπιακού στη Λίγκα

«Όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο έχουμε δει λαμόγια, στοιχηματζήδες, απατεώνες, κάθε λογής υπόκοσμο, αστοιχείωτους, αμόρφωτους, βρώμικους ανθρώπους.

Όμως ποτέ δεν υπήρχε στο παρελθόν μια τόσο χυδαία αντιμετώπιση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέναντι στο άθλημα και σε συγκεκριμένες ομάδες.

Η ξεφτίλα τους δεν έχει προηγούμενο. Είναι η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλέον έχουν γίνει παραποδόσφαιρο και η αξία του αθλήματος και του ελληνικού ποδοσφαίρου εκμηδενίζεται συνεχώς.

Δεν μπορεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται στις αποφάσεις 8 κατσαπλιάδων, που επιδεικτικά παραβιάζουν τις αποφάσεις και συστάσεις της FIFA , της UEFA, των τηλεοπτικών παρόχων και τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Ο Ολυμπιακός θα τους κυνηγήσει με κάθε νόμιμο μέσο για να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για όλες τις παράνομες ενέργειες και αποφάσεις τους.

Δηλώνουμε στον συνεταιρισμό ότι ο Ολυμπιακός θα διακόψει κάθε σχέση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ταυτόχρονα θα σταματήσει να χρηματοδοτεί με οποιοσδήποτε τρόπο την ΕΠΟ με αυτό το σάπιο σύστημα.

Μας κάνει κακό η ΕΠΟ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο προϊόν μας, στις επενδύσεις μας και εν γενεί στην αξία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Πρέπει να διακόψουμε κάθε δεσμό και σχέση με αυτήν».

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΟ

Στη συζήτηση που ακολούθησε για το θέμα, η πλειοψηφία των ΠΑΕ υπερθεμάτισε υπέρ της πρότασης του Ολυμπιακού. Καθώς άπαντες παραδέχθηκαν πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με την Ομοσπονδία να κάνει ό,τι θέλει, κόντρα στις βουλές και τις αποφάσεις της Λίγκας, που ουσιαστικά αποτελεί την κορωνίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον βασικό χρηματοδότη του.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, στη δική του ομιλία ήταν καταπέλτης κατά της ΕΠΟ, ενώ παράλληλα πρότεινε ως αρχική κίνηση από τη Λίγκα την αποχή των μελών της Super League από την επομένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Η πρόταση Αλαφούχου τέθηκε σε ψηφοφορία και τελικά πέρασε με ψήφους 8-6-1, ενώ συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί νέο ΔΣ της Super League με θέμα μόνο τις σχέσεις με την ΕΠΟ και πώς θα αντιδράσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι ψήφοι

ΝΑΙ: ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα

ΟΧΙ: ΑΕΚ, Απόλλων, Βόλος, ΠΑΟΚ, Λαμία, ΕΠΟ

ΑΠΟΧΗ: Παναιτωλικός

Όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο το «μπλοκ» των ομάδων-υποστηρικτών της Εξυγίανσης ψήφισε κατά της πρότασης Αλαφούζου, εξηγώντας πολλά για τη στάση τους απέναντι στο θέμα. Πλην αυτών, πάντως, η μόνη διαφωνία υπήρχε ως προς τον τρόπο που πρέπει και μπορεί να γίνει αυτή η αποκοπεί του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ. Για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και για το κανονιστικό πλαίσιο. Κάτι που θα συζητηθεί στο σχετικό Δ.Σ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE:

Η Γενική Συνέλευση της Super League προχώρησε στην ομόφωνη έγκριση της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αγωνιστικής περιόδου 2020-21, όπως και στην έγκριση των Προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17) αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Εγκρίθηκε το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απέχουν οι εκπρόσωποι της Super League, από την επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αποφάσεις της.