Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, συντηρώντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε υψηλά επίπεδα.

Ο τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε τη χώρα μας πως «λειτουργεί σαν πειρατική χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο» και μάλιστα «προσπαθεί να ξεπεράσει το μπόι της».

Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, και αναφερόμενος στο Oruc Reis, επεσήμανε πως «διεξάγουμε μελέτες στην υφαλοκρηπίδα μας, σε περιοχή που ανήκει στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας».

«Δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αναξιόπιστο συνομιλητή την Αθήνα. «Αν ψάχνετε για έναν αξιόπιστο συνομιλητή, αυτός δεν είναι άλλος από την Τουρκία».

«Πυρά» κατά της Γαλλίας

Ο τούρκος αξιωματούχος έστρεψε τα πυρά του κατά και κατά του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αναφορικά με τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αν ο Μακρόν έχει βάλει κόκκινη γραμμή για τη «Γαλάζια Πατρίδα», του την επιστρέφουμε και έχουμε τη δύναμη να την επιστρέψουμε» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Οι Γάλλοι δεν θα επιτύχουν τίποτα φέρνοντας τα αεροσκάφη του Rafale στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή ήττα της ελληνικής κυβέρνησης».