Όλο και πιο ακραίες γίνονται οι κινήσεις του κινήματος των αρνητών του κοροναϊού και των διαδηλωτών κατά των μασκών σε όλη την Ευρώπη.

Στη Γερμανία, ενώ ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, προσπάθησε να προσεγγίσει πλήθος ανθρώπων με διάθεση για διάλογο, οι διαδηλωτές τον γιουχάισαν και τον έφτυσαν.

Το επίμαχο σκηνικό

Ένα βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter από έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Bild, δείχνει ένα πλήθος πολλών δεκάδων ανθρώπων να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «Ντροπή!» την ώρα που ο Σπαν αποχωρούσε από ένα κτίριο στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ, το Σάββατο, έπειτα από μια προεκλογική του εμφάνιση με το κόμμα του, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).

Ο Σπαν προσέγγισε το πλήθος κάνοντας μια χειρονομία που έδειχνε ότι επιθυμεί να μιλήσει, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, ενώ το γιουχάισμα συνεχιζόταν.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ο Σπαν, η κοινωνία μπορεί να παραμείνει ενωμένη μόνο αν υπάρχει διάλογος με εκείνους που αντιτίθενται στα μέτρα πρόληψης κατά του κοροναϊού.

«Αλλά αυτό μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να ακούσουν. Όταν ο κόσμος φωνάζει, φτύνει και προσβάλλει ο ένας τον άλλον, απλώς δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.

Το Σάββατο, η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων που διαμαρτύρονταν κατά των περιορισμών λόγω κοροναϊού στην πρωτεύουσα, το Βερολίνο, και συνέλαβε 300 διαδηλωτές όταν αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα και να κρατήσουν αποστάσεις όπως τους ζητήθηκε.

Οργή του Γερμανού υπουργού Οικονομίας για το περιστατικό

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε σήμερα ότι οι πολέμιοι των μέτρων κατά του κοροναϊού, οι οποίοι προσέβαλαν και έφτυσαν τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν παραβίασαν το Σύνταγμα.

«Όποιος φτύνει και παρενοχλεί δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς παραβιάζει το γερμανικό Σύνταγμα και θέτει εαυτόν στο περιθώριο», έγραψε στο Twitter ο Αλτμάιερ.