Η Αλεξάνδρα Ασημάκη αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο παγκόσμιο πόλο. Μία καριέρα γεμάτη διακρίσεις και τίτλους, έφτασε στο τέλος, καθώς η Ελληνίδα πολίστρια αποφάσισε να «κρεμάσει» το σκουφάκι της σε ηλικία 32 ετών.

Με ένα συγκινητικό γράμμα έκανε γνωστή την απόφαση της και αφήνει μία μεγάλη κληρονομιά στο ελληνικό πόλο. Η φουνταριστή έκανε τεράστια πορεία στις πισίνες με τα χρώματα των Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό ενώ ήταν από τις καλύτερες παίκτριες στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος.

Έξι χρονιές (2011, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018) πήρε τον τίτλο της MVP στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο είναι πρώτη σκόρερ όλων των εποχών με 735 γκολ. Πέτυχε τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη αθλήτρια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, είναι η αθλήτρια με τους περισσότερους τίτλους στην χώρα μας.

Τέλος, το 2011 αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (LEN). Την ίδια χρονιά, έγινε και η κορυφαία παγκοσμίως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA).