Νέα εστία μόλυνσης κοροναϊού εντοπίστηκε σε εργοστάσιο μετάλλων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μετά από τα 14 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές, αλλά και στους ανθρώπους του εργοστασίου και τέθηκαν σε ισχύ τα σχετικά πρωτοκόλλα.

Οι χώροι της εταιρείας απολυμαίνονται, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ άρχισαν ήδη την ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε επαναληπτικό τεστ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/9) και οι 14 βγήκαν αρνητικοί στον κοροναϊό. Για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια νέα ανακοίνωση.

15 οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

92χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και ήταν στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι που χτύπησε ο κοροναϊός, κατέληξε το Σάββατο.

Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και αποτελεί το 15ο θύμα από τον οίκο ευγηρίας που έχει χάσει τη ζωή του από τον κοροναϊό.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται και τα μέτρα έχουν γίνει πιο αυστηρά. Μέχρι στιγμής έχουν επιστρέψει πέντε ηλικιωμένοι στο γηροκομείο, ενώ πραγματοποιούνται νέα τεστ.

Άμεση συνάντηση με τον Ν. Χαρδαλιά ζητούν δήμαρχοι και φορείς της Χαλκιδικής

Tην άμεση υλοποίηση στη Χαλκιδική σύσκεψης παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και επιστημόνων του ΕΟΔΥ για την ανάλυση όλων των επιδημιολογικών και άλλων δεδομένων που οδήγησαν στην επιβολή και παράταση αυστηρών μέτρων περιορισμού της πανδημίας ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της εκεί Περιφερειακής Ενότητας.