Delivery με φουσκωτά στην φρεγάτα «Λήμνος» πραγματοποίησαν κάτοικοι του χωριού Μύρτος σε μία συγκινητική πρωτοβουλία τους προς το πλήρωμα του πλοίου που λίγε μέρες νωρίτερα αντιπαρατέθηκε με το τουρκικό Κεμάλ Ρείς.

Οι κάτοικοι μόλις αντιλήφθηκαν ότι στα ανοιχτά βρίσκονταν οι φρεγάτες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, και ανάμεσα τους και η «Λήμνος» συγκέντρωσαν τεράστιες ποσότητες προμηθειών και ζεστού φαγητού και στη συνέχεια με ιδιωτικά σκάφη τα μετέφεραν στις φρεγάτες προκαλώντας τη συγκίνηση των πληρωμάτων.

Ο καπετάνιος, Νικόλαος Λαμπράκος, ήταν αυτός που είδε τα πλοία του στόλου στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και αναγνώρισε την φρεγάτα «Λήμνος». Αμέσως ειδοποίησε πως το πλοίο που έγινε συζητήθηκε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα μετά την επακούμβηση με το Κεμαλ Ρείς ήταν στα νερά τους.

Το νέο μεταδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο χωριό. Στον Μύρτο οι νοικοκυρές έβαλαν όλη τους την τέχνη για να νοιώσει το πλήρωμα έστω και για λίγο την ζεστασιά του σπιτικού φαγητού.

Οι καταστηματάρχες δίχως δεύτερη σκέψη άνοιξαν τα ψυγεία τους για να στείλουν όσα περισσότερα μπορούσαν στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που νυχθημερόν είναι σε συναγερμό.

Ότι είχε κάθε κρητικό σπίτι, κάθε μαγαζί στην Ιεράπετρα φορτώθηκε σε καΐκια και ιδιωτικά σκάφη για να πάει κέρασμα στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Με την σειρά τους οι ναύτες ανταπέδωσαν κάνοντας αναμνηστικά δώρα όπως αυτό το καπέλο που περήφανα φοράει ο κάτοικος του Μύρτου.

Το πλήρωμα της Λήμνος είπε ευχαριστώ και μέσω των social media για τα αναπάντεχα κεράσματα. «Το πλήρωμα χθες απόλαυσε την φιλοξενία και την λεβεντιά σας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Εμείς συνεχίζουμε…»

Στον Μύρτο μετά από αυτή την έκπληξη ετοιμάζονται από τώρα να επαναλάβουν το ιδιότυπο αυτό delivery την επόμενη φορά που το Λήμνος θα βρεθεί στα νερά τους αφού πλέον θεωρούν το πλήρωμα της φρεγάτας οικογένεια τους.

Ο καπετάνιος, Νίκος Λαμπράκος, που παρέδωσε τα κρητικά καλούδια στην φρεγάτα, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για την «αυθόρμητη κίνηση», όπως τη χαρακτήρισε, που έγινε με τη βοήθεια του λιμεναρχείου Ιεράπετρας και της τοπικής κοινότητας.

«Είχαν πάρει κάποιο τηλέφωνο σε ένα κατάστημα κι από την ποσότητα που παραγγείλανε, καταλάβαμε πως ήταν γι αυτούς. Το εν λόγω κατάστημα έψαχνε έναν τρόπο να τα μεταφέρει και αμέσως προσφέρθηκα», ανέφερε.

«Αν τολμήσουν να έρθουν οι Τούρκοι, τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες, έχουμε και γι’ αυτούς τα απαραίτητα δώρα», σημείωσε επίσης ο κ. Λαμπράκος.