«Απολύτως δικαιολογημένες» χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ραγκούσης, «γενικεύονται οι απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων αστυνομικών σε όλη τη χώρα, για τις υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούν τα καθήκοντά τους εν μέσω πανδημίας κοροναϊού», υπογραμμίζοντας πως «από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά, μέχρι την Κρήτη, εξελίσσεται ένας ξεσηκωμός των αστυνομικών εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας για την προστασία της υγεία τους».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο και υγειονομική φροντίδα για δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, οι οποίοι έχουν αφεθεί στο έλεος του ιού και στις μαθηματικές πιθανότητες που θεωρητικά υπάρχουν για να μην μολυνθούν.

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει πως όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας «βρίσκονται αντιμέτωποι με μία εξοργιστικά συνεχιζόμενη κυβερνητική προχειρότητα, αδράνεια κι αναισθησία».

«Είναι δε τέτοιου μεγέθους η κυβερνητική αβελτηρία, που αποκορύφωμά της ήταν η απαράδεκτη από κάθε άποψη, απόφαση να μετατραπούν συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα -όπως για παράδειγμα αυτό της Νίκαιας- σε ψευτονοσοκομειακούς χώρους για την παραμονή κρατουμένων, θετικών στον COVID 19» καταλήγει ο Γιάννης Ραγκούσης.