Δεν έχουν τέλος τα προπαγανδιστικά βίντεο που δημοσιεύονται στα τουρκικά social media την ώρα μάλιστα που η ανατολική Μεσόγειος μοιάζει «καζάνι που βράζει» με την Τουρκία να ανανεώνει την NAVTEX για παραμονή του ερευνητικού Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την Αθήνα να απαντά με δική της NAVTEX η οποία επί της ουσίας «καταπίνει» την τουρκική.

Στο βίντεο διάρκεια τεσσάρων λεπτών ουσιαστικά βλέπουμε τον Ερντογάν ως χαλίφη που κυριαρχεί από την… Κόκκινη Μηλιά και το Ματζικέρτ, έως την Μέκκα, τα Βαλκάνια και το… Γιβραλτάρ.

Από το βίντεο δεν θα μπορούσε να λείψει και η Αγία Σοφία η οποία για ακόμη μία φορά γίνεται έρμαιο της τουρκικής προπαγάνδας.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές των Οθωμανών αλλά και της σύγχρονης Τουρκίας και αποτελεί μία παραγωγή του… υπουργείου Επικοινωνίας.

Το προκλητικό βίντεο ανήρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o υπουργός Επικοινωνίας, Φαχρετιν Αλτούν, επισημαίνοντας  τουςευσεβείς πόθους της Τουρκίας και του Ερντογάν.

«Η Κόκκινη Μηλιά για εμάς είναι μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία. Είναι η ένδοξη πορεία του Έθνους μας, που έγραψε έπη από το Ματζικέρτ ως τις 15 Ιουλίου (σσ απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν). Η Κόκκινη Μηλιά είναι το μεγάλο δέντρο όπου στη σκιά του πολλοί καταπιεσμένοι ξαποσταίνουν. Από το Γιβραλτάρ ως τη Χιτζάζ (Μέκκα) από τα Βαλκάνια ως την Ασία, όλη η ανθρωπότητα λαχταρά» γράφει προκλητικά στην ανάρτησή του ο Αλτούν.