Από σήμερα Παρασκευή 21/8 τίθενται σε ισχύ τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον κοροναϊό στη Χαλκιδική με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε απόγνωση.

O Βασίλης Σερέτης πρόεδρος καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής περιγράφει στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το «μουδιασμένο» κλίμα που υπάρχει στην περιοχή.

Ο κόσμος ρωτάει για οδηγίες για το πού θα πρέπει να φοράει τις μάσκες, ενώ υπάρχει αναστάτωση.

Πολλές είναι οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία και δημιουργείται πρόβλημα στους επιχειρηματίες στην περιοχή.

Ουσιαστικά μπαίνει πρόωρο τέλος στην σεζόν. Επιτακτική είναι η στήριξη του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού, σημείωσε ο κ. Σερέτης.

Τι ισχύει από σήμερα σε Χαλκιδική και Μύκονο

Για τις επόμενες δέκα ημέρες τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Χαλκιδική και Μύκονο θα παραμένουν κλειστά από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών.

Τα αυξημένα μέτρα στις δύο περιοχές καθιστούν, παράλληλα, υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται μόνο τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, καθώς και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Αναλυτικά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

1. Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τα μεσάνυχτα έως τις 7 π.μ..

Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ ΚΑΔ 56.21, συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01.

2. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων της παρ. 1 είναι τέσσερα (4) άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι (6) άτομα.

3. Εντός του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών.