Σε νέες δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, ενώ την ίδια στιγμή υποσχέθηκε… εκπλήξεις για την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως είπε ο τούρκος πρόεδρος, ο αγώνας της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της. «Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην Ανατολική  Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει ‘τι δουλειά έχουμε στην Ανατ. Μεσόγειο’ θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Υπόσχεται εκπλήξεις την Παρασκευή

Τέλος, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Παρασκευή, η κυβέρνηση θα δώσει ένα καλό νέο στον λαό της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για νέα εποχή στη χώρα.

«Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.