Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν τη νύχτα σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς όσοι διασκέδαζαν έως τα μεσάνυχτα σε νυχτερινά κέντρα, συνέχισαν να πίνουν το ποτό τους σε κεντρικές πλατείες.

Στην Κέρκυρα, την Καβάλα αλλά και την Κρήτη οι αστυνομικοί έκαναν περιπολίες στους δρόμους και καλούσαν τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Βούλιαξε» το Λιστόν στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, σε μια από τις παραδοσιακά πιο κερδοφόρες μέρες του χρόνου για το νησί, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλεισαν από τις 00:00. Οι περισσότεροι δεν πτοήθηκαν και μετέφεραν τη διασκέδαση σε δρόμους και πλατείες όπου παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία έκανε περιπολίες προκειμένου να ελέγξει αν τηρούνται τα μέτρα.

Γέμισαν οι πλατείες στην Καβάλα και στην Κρήτη

«Καληνύχτα» από τις 00:00 μπορεί να είπαν και οι Καβαλιώτες, ωστόσο και εκεί οι πολίτες φαίνεται πως πήραν τους δρόμους. Οι περισσότεροι δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη νέα τάξη πραγμάτων.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι θαμώνες από τα μπαρ συγκεντρώθηκαν για να συνεχίσουν την βραδινή τους έξοδο στην πλατεία Ελευθερίας. Και στα Χανιά όμως μπορεί τα μπαρ και τα εστιατόρια να έκλεισαν, ωστόσο ο κόσμος μεταφέρθηκε στο Ενετικό λιμάνι.

Η παρουσία της αστυνομίας μπορεί να ήταν διακριτική την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, ωστόσο οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.