Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του μεγάλου ποιητή, μελετητή, μεταφραστή, εκδότη και κριτικού, Ντίνου Χριστιανόπουλου, εκφράζει η πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Η Ελλάδα έχασε έναν από τους μεγάλους ποιητές της και η Θεσσαλονίκη την πιο αιρετική και γοητευτική φωνή της» τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του για τον θάνατο του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου.

«Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αφήνει τεράστιο έργο, αλλά δεν θέλησε τιμές και βραβεία. Γι’ αυτό του αρμόζει ένας λιτός αποχαιρετισμός. Γεμάτος όμως, από τη συγκίνηση όλων μας».

Την οδύνη του για τον χαμό του μεγάλου ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «ο λόγος και η στάση του εξέφρασαν μια διαρκή ανυπακοή σε κάθε λογής κομφορμισμό».

«Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο.

» Η ζωή του Ντίνου Χριστιανόπουλου καθορίστηκε από τα βιώματα της λαϊκής Θεσσαλονίκης, της ανέχειας στα χρόνια της κατοχής, του ασφυκτικού διανοητικού κλίματος της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης.

» Ο λόγος και η στάση του εξέφρασε μια διαρκή ανυπακοή σε κάθε λογής κομφορμισμό και την ίδια στιγμή έναν διαρκή διάλογο ανάμεσα στη λαϊκότητα, την ποιητική και την ανεξαρτησία.

» Τιμούμε τον ποιητή που μίλησε για την ομοφυλοφιλία όταν αυτή θεωρούνταν αμάρτημα, τιμούμε τον ποιητή που με τη “Διαγώνιο” δημιούργησε μία νησίδα ελευθερίας, δημιουργίας και αναζήτησης σε δύσβατες εποχές, τιμούμε τον άνθρωπο που νοιάστηκε και μίλησε για τους κατατρεγμένους.

» Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του ποιητή εκφράζει και το ΚΚΕ. «Έφυγε, σήμερα, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, σε ηλικία 89 χρόνων. Διακρίθηκε ως ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, λαογράφος, εκδότης και βιβλιοκριτικός».

«Το Τμήμα Πολιτισμού της Κ.Ε του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.