Για ακόμη μία φορά η UEFA και η FIFA κατάλαβαν με ποιους έχουν να κάνουν. Ποιους (και τι) έθρεψαν όλο αυτό το διάστημα της περίφημης «Εξυγίανσης», που ισοπέδωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και το γέμισε σκάνδαλα και αποφάσεις πρωτοφανείς στα χρονικά.

Με τον εντεταλμένο των υπερεθνικών Ομοσπονδιών, Χέρμπερτ Χούμπελ, να είναι ένα από τα τελευταία «θύματα» των αλά καρτ αποφάσεων της ΕΠΟ, κόντρα στις εντολές και τις σαφείς επιθυμίες της FIFA και της UEFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, την Παρασκευή ο Χέρμπερ Χούμπελ έστειλε νέα επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία κατακεραυνώνει την Εκτελεστική Επιτροπή και προσωπικά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, για τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν στο να οριστεί ο τελικός του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου.

Ουσιαστικά, FIFA και UEFA θεωρούν άκυρο τον ορισμό του τελικού. Για τη FIFA και την UEFA δεν έχει καμία αξία ο τελικός στην ημερομηνία που τον όρισε η ΕΠΟ και ζητάει από την Ομοσπονδία να συμμορφωθεί και να επαναξιολογήσει την απόφασή της! Σε μια τοποθέτηση-κόλαφο για τα συμφέροντα που οδήγησαν σε αυτή τη φαιδρή απόφαση.

Επιπλέον, ο Χούμπελ κάνει ευθεία επίθεση στον Γραμμένο, για το γεγονός ότι την προηγούμενη επιστολή του δεν τη διάβασε ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 27 Ιουλίου, με το πρόσχημα πως η επιστολή δεν είχε πρωτοκολληθεί. Κάτι που είχε ως με αποτέλεσμα να παρθούν τελείως διαφορετικές αποφάσεις από αυτές ου ήθελαν FIFA και UEFA.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, μάλιστα, «…εγείρει ερωτήματα και ανησυχίες το γεγονός ότι η επιστολή δεν διαβάστηκε» και κάλεσε την ΕΠΟ «να επαναξιολογήσετε την, απόφαση, ώστε να αποφευχθούν περεταίρω επιπλοκές». Θυμίζουμε ότι ο κ. Χούμπελ είχε ζητήσει ο τελικός να έχει διεξαχθεί έως της 30 Ιουλίου και σε κάθε περίπτωση, πριν από την πάροδο της 3ης Αυγούστου.

Και στη νέα επιστολή του, ο κ. Χούμπελ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του καθώς και της FIFA για την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος παρά τις έντονες συστάσεις του, όπως και των αποσπασμένων εμπειρογνωμόνων της FIFA στην ΕΠΟ σε διάφορες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της 27ης Ιουλίου, για την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων πριν από τις 3 Αυγούστου.

Ο κ. Χούμπελ για άλλη μια φορά, καλεί την ΕΠΟ να επαναξιολογήσει την απόφασή της για την ημερομηνία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές με την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο και να ευθυγραμμιστεί με τις συστάσεις της FIFA και της UEFA.

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση των εγχώριων διοργανώσεων, ο κ. Χούμπελ τονίζει πως οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ πριν από την εφαρμογή τυχόν αλλαγών όπως αναφέρθηκε αρκετές φορές μέσω των εμπειρογνωμόνων της FIFA στην ΕΠΟ.

Στην επιστολή γίνεται λόγος και για τις εκλογές της ΕΠΟ, με τον κ. Χούμπελ να τονίζει πως οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες πρέπει να παραμένουν ουδέτερες απέναντι σε πολιτικά ζητήματα και πλήρως ανεξάρτητες από τις δημόσιες αρχές.