Στον ημιτελικό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτός που της έδωσε την πρόκριση. Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έδωσε ακόμη μια παράσταση, αυτήν την φορά στον τελικό κόντρα στην Τσέλσι, σημειώνοντας δυο γκολ κόντρα στους Μπλε, δίνοντας έτσι το Κύπελλο Αγγλίας στην Άρσεναλ. (2-1).

Μάλιστα, αυτή ήταν η 14η φορά που οι κανονιέρηδες κατέκτησαν το τρόπαιο, «κλέβοντας» παράλληλα από την Γουλβς το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Σαν αλλαγή αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος είναι ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας.

Ήταν η τρίτη φορά που συναντήθηκαν στο τελικό οι δυο ομάδες. Και τις δυο φορές νικήτρια ήταν η Άρσεναλ. Η παράδοση αυτή δεν άλλαξε ούτε αυτήν φορά, με την Άρσεναλ να κατακτά το τρόπαιο. Η αρχή του παιχνιδιού άνηκε στους Μπλε.

Η ομάδα του Φράνκ Λάμπαρντ προηγήθηκε μετά από εξαιρετική συνεργασία Ζιρού-Πούλισικ, με το τελευταίο να ανοίγει το σκορ. Κάπου εκεί αφυπνίστηκε η Άρσεναλ. Οι Κανονιέρηδες πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και στο 26΄ κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι.

Ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Αθλιπικουέτα τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο και ευστόχησε. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και το 1-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, δεν είχε καθόλου ρυθμό. Η Τσέλσι έχασε και τον Πούλισικ, ως τραυματίας (είχε αποχωρήσει και ο Αθλιπικουέτα στο πρώτο μέρος). Η Άρσεναλ είχε τα ηνία της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 70΄. Ο Μάιλς βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ μέσα στην περιοχή, και αυτός με ωραία προσπάθεια νίκησε τον Καμπαγιέρο για δεύτερη φορά.

Η Τσέλσι δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Κόβασιστς, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την Άρσεναλ να μην έχει πρόβλημα να έλεγξει τον ρυθμό μέχρι το τέλος.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Λουίζ (88′ Σωκράτης), Τίρνεϊ, Μπεγιερίν, Τζάκα, Θεμπάγιος, Μέιτλαντ-Νάιλς, Λακαζέτ (82′ Ενκέτια), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα (35′ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ (78′ Χάντσον-Οντόι), Ζούμα, Τζέιμς, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μάουντ (78′ Μπάρκλεϊ), Πούλισικ (49′ Πέδρο), Ζιρού (78′ Έιμπραχαμ)