Η Μάντσεστερ Σίτι θα αγωνίζεται κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την απόφαση του CAS για άρση της ποινής διετούς αποκλεισμού από την Ευρώπη.

Ωστόσο, το Der Spiegel, σε δημοσίευμά του, υποστήριξε ξεκάθαρα ότι η Μάντσεστερ Σίτι είπε ψέματα στο CAS και έκανε λόγο για νέα e-mail, όπως αυτά στα οποία στηρίχτηκε η UEFA για να αποφασίσει την τιμωρία, που το αποδεικνύουν, θεωρώντας ότι η υπόθεση σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει.

Υπενθυμίζεται πως η περιπέτεια της Σίτι ξεκίνησε από επτά e-mail που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό και φωτογράφιζαν φουσκωμένη χορηγία από εταιρεία συμφερόντων των αφεντικών της αγγλικής ομάδας.

Ακολούθησε η επιβολή ποινής αποκλεισμού για δύο χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η προσφυγή της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS και η δικαίωση από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.

Μόνο που το Der Spiegel επανήλθε στο θέμα, με τη Σίτι να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι «τα ερωτήματα και τα ζητήματα που προβάλλει το Der Spiegel μοιάζουν να είναι μια κυνική προσπάθεια να δικάσει δημοσίως εκ νέου».