Προβληματισμός επικρατεί για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, με τις αποφάσεις να βρίσκονται στα χέρια των επιστημόνων.

Στο πλάνο υπάρχει οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκες κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ενώ δύο είναι τα σενάρια που εξετάζονται.

Τα δυο σενάρια

Το πρώτο σενάριο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα υποδείξουν οι ειδικοί.

Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αναδιαμορφώνονται διαρκώς, γι’ αυτό και τα σενάρια θα επανεξεταστούν μεταξύ των εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, των ειδικών του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας και θα ληφθούν οι αποφάσεις προς τα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ενώ ανέφερε πως η εμπειρία της κρίσης μέσα στις τραγικές συνέπειες που είχε, είχε και θετικές εκροές και μια από αυτές είναι η τηλεκπαίδευση καθώς σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορούσε να εξοικειωθεί με εργαλεία που ίσως δεν γνώριζε τόσο καλά και συμπληρώνουν την δια ζώσης διδασκαλία.

«Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.