Εξαιρετικός, καταιγιστικός κατά διαστήματα και έτοιμος για τη μεγάλη μάχη με την Γουλβς στο Μολινό (6/8), για τη φάση των 16 του Europa League, έδειξε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Ομόνοια.

Οι Ερυθρόλευκοι στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, επικράτησαν εύκολα με 3-0 της κυπριακής ομάδας, χάρη στα γκολ των Μαντί Καμαρά, Ματιέ Βαλμπουενά και Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

Οι Πειραιώτες πήραν άριστα στο τελευταίο τεστ πριν τον επαναληπτικό με τους Λύκους και έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που ικανοποίησε τόσο τον Πέδρο Μαρτίνς όσο και τον ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρέθηκε στο Ρέντη και παρακολούθησε το φιλικό με την Ομόνοια.

Οι πρωταθλητές πλέον επικεντρώνονται στο μεγάλο ματς με την Γουλβς, την οποία θα αντιμετωπίσουν την επόμενη Πέμπτη (6/8).

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 1ο λεπτό με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Το σουτ του Γάλλου όμως δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιώργος Μασούρας βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας, αλλά ο πορτιέρε της κυπριακής ομάδας του είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Στο 4′ ήταν η σειρά του Τσιμίκα να απειλήσει με τον γκολκίπερ της Ομόνοιας να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Στο 12’ απείλησαν για πρώτη φορά οι Κύπριοι με τον Γκόμεζ. Ο άσος των φιλοξενούμενων βρήκε χώρο, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σα. Μετά το 30’ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μασούρα να φτάνει κοντά στο 1-0. Η κεφαλιά του όμως έφυγε άουτ. Στο 37’ ο Καμαρά με δυνατό σουτ απείλησε τον Φαμπιάνο, αλλά ο γκολκίπερ της Ομόνοιας απέκρουσε.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αφρικανός βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έστω και αν χρειάστηκε δύο προσπάθειες. Ο άσος του Ολυμπιακού έφυγε στην πλάτη της άμυνας της κυπριακής ομάδας και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Φαμπιάνο για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ματιέ Βαλμπουενά με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τον Μασούρα με τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος μάλιστα χρειάστηκε μόλις 11 λεπτά για να σκοράρει. Στο 56’ με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Γκασπάρ, νίκησε τον Φαμπιάνο και έκανε το 3-0.