Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ  και πρώην υπουργού Οικονομικών για την προστασία α’ κατοικίας.

Το φιτίλι άναψε η αναφορά του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την μη επαρκή προστασία των δανειοληπτών, ήταν που συμφώνησε με τους δανειστές τη λήξη του καθεστώτος προστασίας α’ κατοικίας στο τέλος του 2019. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ανέγνωσε στην αγγλική και τη σχετική παράγραφο της συμφωνίας.

Το δεύτερο καρφί του πρωθυπουργού ήταν ότι στην «εκπρόθεσμη» -όπως τόνισε- τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α΄κατοικίας δεν υπάρχει η υπογραφή του κ. Τσακαλώτου.

Ο τελευταίος πήρε αμέσως τον λόγο για να επιπλήξει τον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι διαβάζει επιλεκτικά την συμφωνία. Μάλιστα με τέλεια προφορά στην αγγλική – γεγονός που αναγνώρισε στη συνέχεια και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνοw Τασούλα- ο κ. Τσακαλώτος διάβασε την σχετική παράγραφο που αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν συμφώνησε ότι από το τέλος του 2019 και έπειτα δεν θα υπάρχει προστασία α’ κατοικίας.

Λίγο αργότερα στον καβγά μπήκε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο για όψιμο ενδιαφέρον για τα λαϊκά στρώματα, αλλά και ότι είχε ταχθεί υπερ των πλειστηριασμών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σταϊκούρα ο κ. Τσακαλώτος διαμαρτυρόταν αλλά δεν ακουγόταν τι έλεγε.

Έτσι ο πόλεμος των δύο «τσάρων» της οικονομίας συνεχίστηκε με αναρτήσεις και ανακοινώσεις.