Αποκάλυψη, φίλε αναγνώστη. Μεγάλη αποκάλυψη. Μεγαλύτερη και από του Ιωάννη (όχι του Καλπαζίδη, του Βαπτιστή). Και την έκανε ο ένας, ο μοναδικός, ο αρχάγγελος της νομικής επιστήμης, ο παντογνώστης, ο φάρος της δικαιοσύνης, ο Τάκης ο Μπαλτάκος. Γνωστός και ως «Τάκης, ο νομικός».

«Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και την επικύρωση της βαθμολογίας, έληξε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που δημιούργησε ο Ολυμπιακός από το τίποτα. Όταν λέμε έληξε, εννοούμε έληξε. Μιλάμε για ταφόπλακα», δήλωσε ο μέγας ανήρ της νομικής επιχειρηματολογίας που τσακίζει κόκκαλα (και κοιλιακούς, από τα γέλια).

Καταλαβαίνεις, φίλε αναγνώστη, ότι για να το λέει ο Τάκης ο νομικός, σίγουρα θα έχει μεγάλη βαρύτητα. Τύπου τα αγγούρια δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στον μανάβη. Αρα, τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο ΠΑΟΚ… τη γλίτωσε. Διότι, όπως δήλωσε στην αθλητική εφημερίδα «Live Sport» ο Μπαλτάκος, «…ο νόμος για την πολυϊδιοκτησία είναι σαφής: “επιβάλλεται… η ποινή της αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο πρωτάθλημα».

Τώρα, το γεγονός ότι το CAS γύρισε την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων για να την εκδικάσει επί της ουσίας, βάσει της επιβεβαιωμένης από την ΕΕΑ παράβασης της πολυϊδιοκτησίας, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, είναι ψιλά γράμματα, άνευ σημασίας για έναν Όλυμπο της νομικής, όπως ο κύριος Τάκης. Το ότι ο νόμος είναι σαφής και η τιμωρία του ΠΑΟΚ θα μεταφερθεί για τη νέα σεζόν, δεν παίζει ρόλο. Σημασία έχει τη λέει ο νομικός φάρος του ΠΑΟΚ, που δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία του CAS, δεν ήταν καν ένας από τους 11 δικηγόρους που έστειλε στη Λοζάνη ο Σαββίδης. Ακόμη κι έτσι, δικαιώθηκε. Αφού έτσι  λέει, ποιοι είμαστε εμείς να πούμε το αντίθετο;

Πάμε παρακάτω, όμως, διότι έχει κι άλλα ωραία. Ερωτάται ο κύριος Τάκης: «Άρα δεν κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ στο επόμενο πρωτάθλημα με αφαίρεση βαθμών;». Και απαντάει: «Ασφαλώς δεν κινδυνεύει, αφού η δήθεν παράβαση του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Άρα, ποινή μπορούσε να επιβληθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, που έληξε το πρωτάθλημα. Μετά, ουδεμία ποινή μπορεί να επιβληθεί». Και συνεχίζει: «Η Εφέσεων, όποτε συγκροτηθεί, θα πρέπει να αρχειοθετήσει την υπόθεση λόγω της αδυναμίας επιβολής ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ στο προηγούμενο. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή είπα ότι η απόφαση του CAS είναι θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ. Έβλεπα ότι από τις 10/7, που βγήκε η απόφαση, μέχρι τις 19/7, ήταν αδύνατη η έκδοση απόφασης από την Εφέσεων, αφού σκεπτικό του CAS δεν υπήρχε, άρα η Εφέσεων, ακόμα και αν δεν παραιτούνταν τα μέλη της, δεν προλάβαινε να δικάσει πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος».

Τι μας λέει εδώ ο μέρος γκολτζής της δικηγορίας; Μας αποκαλύπτει κατ αρχάς ότι η ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ, δεν μπορεί να… ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα, παρότι το η δίκη δεν έχει γίνει (!!!), κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Και δεύτερον, αποκαλύπτει ότι όλος αυτός ο ορυμαγδός του ΠΑΟΚ και η πίεση προς την Επιτροπή Εφέσεων, είχε στόχο τη ΜΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, βάσει του αφηγήματος του Μπαλτάκου, για πιθανή «μη τιμωρία». Καλό; Υπάρχει και καλύτερο, όμως. Διότι τώρα ο νομικός υπερσύμβουλος του ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι η υπόθεση δεν μπορεί να δικαστεί στην ουσία της από την Εφέσεων, όποτε αυτή συγκροτηθεί!

Δεν κάνουμε πλάκα, ο ίδιος το είπε. Διαβάστε: «…η Εφέσεων μπορεί αυτεπάγγελτα να κρίνει ότι, αφού δεν είναι νοητή η επιβολή ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να συζητηθεί η υπόθεση κατ’ ουσίαν». ΕΠΟΣ. Και ολοκλήρωσε τη… φοβερή τοποθέτησή του επαναλαμβάνοντας το «σχέδιο» που τρέχει αφότου ο ΠΑΟΚ πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη», σημειώνοντας αφελώς: «…μηδαμινά στοιχεία που είχε επισημάνει η ΕΕΑ, κάτι γηπεδάκια, δηλαδή για τις ακαδημίες της Ξάνθης και άλλα τέτοια, είναι τώρα ακόμα πιο ανύπαρκτα από ανύπαρκτα. Ας ξανακάνει καταγγελία ο Ολυμπιακός, που θα τη στηρίξει; Ποια είναι τώρα η σχέση VIALAND (Καλπαζίδης) – Ξάνθης;». Πού είναι τώρα, που προσπαθεί να την καλύψει ο ΠΑΟΚ; Ε, κουτά;

Αυτά συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί, όπου ο Τάκης Μπαλτάκος βρήκε τον χώρο να αναδείξει τις πλούσιες νομικές γνώσεις του… Τώρα, ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει πολύ σοβαρά με αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, είναι μια λεπτομέρεια που δεν έχει σημασία για τον ίδιο. Αλλά, δυστυχώς για τον Μπαλτάκο, τον Γκαγκάτση και τα άλλα παιδιά, έχει για την πραγματική δικαιοσύνη. Αυτή που ο ΠΑΟΚ και η εξυγίανση δεν θέλουν αυτό το διάστημα. Και για αυτόν τον λόγο το ελληνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί χωρίς Επιτροπή Εφέσεων έως και τον Οκτώβριο. Και βλέπουμε…