Τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μερίδας του πολιτικού κόσμου φαίνεται ότι ξύπνησε η πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπου μίλησε για τη δυσκολίες που αντιμετώπισε στην Ελλάδα. Μετά τον υπεύθυνο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση προσφύγων και τον Κ. Βελόπουλο, σειρά είχε και η Ραχήλ Μακρή.

Η πρώην βουλευτής με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε: «Πάρε το π… και πίσω την ελληνική ιθαγένεια».

Yπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα με τις επιδόσεις του στο μπάσκετ, σε συνέντευξη αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ζούσε υπό την διαρκή φόβο ότι ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του θα απελαθούν. Επεσήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα λευκών όπου μπορεί η ζωή κάποιου με το δικό του χρώμα να γίνει δύσκολη, τονίζοντας ότι αντιμετώπιζε αρνητικότητα και ρατσισμό.

Στέλεχος του υπ. Παιδείας αποκάλεσε «μαϊμού» τον Αντετοκούνμπο

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Την αρχή έκανε ο Κωνσταντίνο Καλέμης, υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων, ο οποίος χαρακτήρισε τον αθλητή «μαϊμού» σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Μετά την αποκάλυψη των απαράδεκτων σχολίων του, το εν λόγω στέλεχος του υπουργείου Παιδείας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ρατσιστικό παραλήρημα από Βελόπουλο

Χυδαία επίθεση προς τον MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου έκανε και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter  ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έγραψε πως «ΕΙΠΑΜΕ:ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΚΟ ΚΛΠ)ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ!ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος».