Νέα επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μια ημέρα πριν την «ιστορική», όπως την χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο μνημείο, μετά από 86 χρόνια, πραγματοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής hurriyet, ο τούρκος πρόεδρος ήρθε από την Άγκυρα, όπου βρισκόταν, στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και αξιωματούχους, και μετέβη αμέσως στην Αγία Σοφία.

Εκεί, αφού μπήκε στον ναό από την πίσω πόρτα, επιθεώρησε τις προετοιμασίες αλλά και το σύστημα ήχου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Ερντογάν είχε πραγματοποιήσει ακόμα μια επιθεώρηση στις εργασίες στον ναό.

Όπως μετέδιδαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις εργασίες και τις προετοιμασίες που γίνονται στο ιστορικό μνημείο, ενόψει της πρώτης προσευχής, την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Ayasofya… pic.twitter.com/SqXRX3N5WG

Παραλήρημα Ερντογάν: Σε Συρία, Λιβύη, ανατολική Μεσόγειο αποκαλύπτεται η δύναμή μας

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε νέο παραλήρημα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Ατατούρκ για να αποτίσει φόρο τιμής στον ιδρυτή της Τουρκίας και εκεί έγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών.

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε για τη δύναμη της Τουρκίας και τις ικανότητες του στρατού της που φαίνονται όπου εμπλέκονται.

Σε δηλώσεις του σύμφωνα με το sigmalive. com «τα ιστορικά επιτεύγματα που έχουμε επιτύχει σε διαφορετικά μέτωπα από τη Συρία έως τη Λιβύη, από την ανατολική Μεσόγειο έως και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκαλύπτουν τη δύναμη της χώρας μας και τις ικανότητες του στρατού μας.

Με την αυστηρή πειθαρχία, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τις τεράστιες ικανότητες αποτροπής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να αποτελούν την εγγύηση της ασφάλειας και της επιβίωσης της πατρίδας μας ενάντια στα κακά μάτια».