Η Αταλάντα πραγματοποιεί φέτος μια εντυπωσιακή σεζόν καθώς διεκδικεί τη δεύτερη θέση στη Serie A ενώ βρίσκεται ήδη στην προημιτελική φάση του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Εκτός από την πολύ καλή αγωνιστική πορεία τους οι «μπεργκαμάσκι» προχώρησαν σε μια σπουδαία κίνηση και εκτός γηπέδων. Συγκεκριμένα η διοίκηση της ομάδας αποζημίωσε όσους οπαδούς είχαν προπληρώσει τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με τη Βαλένθια ο οποίος τελικά διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Υπήρξαν όμως 1.200 από αυτούς οι οποίοι δεν κράτησαν τα χρήματα για τον εαυτό τους και προτίμησαν να τα συγκεντρώσουν και να δώσουν το ποσό ύψους 60.000 ευρώ στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο «Papa Giovanni XXIII».

Την Τετάρτη (22/7) μέρος των οπαδών του ιταλικού συλλόγου επισκέφτηκαν το νοσοκομείο και η γενική διευθύντρια, Μαρία Μπεατρίτσε Στάζι, δήλωσε στη «Repubblica»: «Η συνάντηση με τους οπαδούς ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Μιλήσαμε για την πιο τραγική περίοδο της πανδημίας, που καταφέραμε να αντέξουμε μέσα από την ομαδική δουλειά, την αίσθηση ενότητας και κατανόησης. Πέρα από τους οπαδούς, ως νοσοκομείο συνεργαστήκαμε και με τη διοίκηση της Αταλάντα.

Μετά από όσα πέρασε η πόλη, οι δεσμοί αυτοί έγιναν ακόμα πιο ισχυροί».

Οι οπαδοί έφτιαξαν και ένα μπλουζάκι με τα έσοδα από τις πωλήσεις να πηγαίνουν για την αγορά νέου ασθενοφόρου. Το T-Shirt γράφει στο πίσω μέρος του: «Τιμήσαμε τη μεγαλύτερη πρόκληση. Το Μπέργκαμο θα σας ευγνωμονεί για πάντα».