Την πολιτική συγκυρία επικαλέστηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας τη δίωξή του ως σκευωρία από την πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «που επιχειρεί να προκαλέσει θόρυβο για να κρύψει την φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία ή τον θόρυβο γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα».

Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για…

Μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στο στόχαστρο και άλλοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζοντας μάλιστα τους κ.κ. Καλογήρου και Βασιλειάδη.

Μιλώντας για πόλεμο λάσπης με ηχογραφημένα ντοκουμέντα ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συνέδεσε την δική του επικείμενη παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο με τις άλλες υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το «δήθεν παρακράτος της Αριστεράς» όπως είπε και υποστήριξε «τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική».

«Δολοφονίες χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Δίκη του Κάφκα

«Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία. Νιώθω λύπη για την σημερινή αντιπαράθεση. Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Όμως δεν γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση» σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή στη δίκη του Κάφκα.

«Η προανακριτική συγκροτήθηκε για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis και όμως καλούσαν μάρτυρες για άσχετες υποθέσεις. Παρά τις παραβιάσεις δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τίποτα. Νιώθω όπως ο πρωταγωνιστής στην δίκη του Κάφκα. Παρακαλώ να μου πείτε γιατί κατηγορούμαι» τόνισε και χαρακτήρισε προκατασκευασμένο το πόρισμα για τη δίωξή του.

«Το πόρισμα θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία. Είναι μια έκθεση ιδεών πλημμυρισμένη με νομικές ακροβασίες και παράλογες ανακολουθίες» ανέφερε και απαρίθμησε τις κατά τον ίδιο παραλείψεις και πράξεις συγκάλυψης του σκανδάλου και παρανομίες από την πλευρά της προανακριτικής επιτροπής κατά την έρευνα.

Μεταξύ αυτών μίλησε για την εξέταση άσχετων με την υπόθεση Μαρτύρων και την κλήση μη ουσιωδών μαρτύρων όπως του μηνυτή του κ. Παπαγγελόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά παρά το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού που ζητούσε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Κατοχικό δικαστήριο

«Δεν με δικάζετε εσείς. Εσείς λειτουργήσατε ως έκτακτο στρατοδικείο. Ή πιο σωστά ως κατοχικό δικαστήριο με αξιωματικούς ναζί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας ότι «θέλετε να οδηγήσετε στον μεσαίωνα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για την άσκηση δίωξης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είπε ότι «είναι παράνομη. Εντελώς παράνομη. Γιατί όταν συνέταξε το πόρισμά του ο κ. Ζαχαρής η έρευνα είχε ήδη τεθεί στο αρχείο από τον κ. Σοφουλάκη το πόρισμα του οποίου είχε προηγηθεί».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του λέγοντας πως διαφορετική ψήφος των βουλευτών θα καταδικαστεί από το λαό.