Μαίνεται η φωτιά σε αγροτοδασική στη Μαθία Μεσσηνίας (βόρεια του Πεταλιδίου) με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή, ενώ το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο καθώς φυσάει δυνατός άνεμος με κατεύθυνση προς την κατοικημένη περιοχή.

Αν και η φωτιά είναι ακόμα μακριά από το χωριό της Μαθίας, αυτό εκκενώθηκε προληπτικά με εντολή της Πολιτικής προστασίας η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, όπως μεταδίδει το messinialive. Η ατμόσφαιρα στο χωριό είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών.

Στην περιοχή βρίσκονται 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Φωτιά και στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα, φωτιά έχει ξεσπάσει και σε χορτολιβαδική έκταση στο Δαμνόνι του Πλακιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική, με 9 οχήματα και δεκάδες πυροσβέστες καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει και εθελοντές κάτοικοι οι οποίοι συνδράμουν με κάθε μέσο στην κατάσβεση της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, υπήρχαν δύο διαφορετικές εστίες, η μία έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ η δεύτερη, που έχει ξεσπάσει στο σημείο όπου είναι το βουνό, απέναντι από το ξενοδοχείο «ΚΑΛΥΨΩ», βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η βλάστηση στην περιοχή είναι χαμηλή, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την κατάσβεση της φωτιάς, παρά το γεγονός ότι σήμερα πνέουν ισχυροί άνεμοι.