Απαντήσεις για τα όσα κατηγορείται, μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για το Μάτι, δίνει μέσα από το MEGA η Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκλονισμένη και σοκαρισμένη από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί εντολής της για συγκάλυψη των αιτιών και των υπευθύνων για την τραγωδία στο Μάτι, δήλωσε φανερά ταραγμένη η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατέθεσε μηνύσεις εναντίον των δύο συνομιλούντων στα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα, αλλά και της εφημερίδας «Καθημερινή».

«Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω» τόνισε η κα. Γεροβασίλη, δηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη που θα εξετάσεις όλες τις μηνύσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Ασχολίαστο δεν άφησε ούτε το γεγονός της ηχογράφησης της συνομιλίας, μιλώντας για παρακράτος που λειτουργούσε επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με παράνομες ηχογραφήσεις και παρακολουθήσεις. «Απειλείται η Δημοκρατία στις μέρες μας» δεν δίστασε να τονίσει.

Αιχμές άφησε, δε, και για τη χρονική στιγμή της κατάθεσης μήνυσης από τον πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής που ανέλαβε την έρευνα για το Μάτι, Δημήτρη Λιότσιο που έγινε δύο χρόνια μετά την καταστροφή. «Με εντυπωσίασε η μήνυσή του δυο χρόνια μετά» υπογράμμισε.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, που την έβαλαν στο στόχαστρο αφήνοντας αιχμές εναντίον της ότι δεν κατέθεσε αμέσως μήνυση εναντίον όσων την ενέπλεξαν στην υπόθεση η κ. Γεροβασίλη είπε αυστηρά ότι «δεν θα μου υποδείξει η Νέα Δημοκρατία τι θα κάνω» και επανέλαβε τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ.

«Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους κατήγγειλε προεκλογικά;» ρωτά επιμόνως ο ΣΥΡΙΖΑ με την κα. Γεροβασίλη να προσθέτει στα αναπάντητα ερωτήματα τη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας για τον Βασίλη Καπέλιο, πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής και νυν Αντιπεριφερειάρχη της ΝΔ, που στα ηχητικά ντοκουμέντα της «Καθημερινής» καταγγέλλεται από τον Βασίλη Ματθαιόπουλο ότι προκειμένου «να φάει» τον υπαρχηγό Βασιλειάδη δεν έστειλε εναέρια μέσα στη φωτιά στο Κύθηρα, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καταστροφές στο νησί.