Μετά από την εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα η Μπαρτσελόνα έχει χάσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ είχε χάσει και το Κύπελλο Ισπανίας πριν από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού.

Μετά από αυτή την κακή σεζόν των «μπλαουγκράνα», οι φίλοι της ομάδας κλήθηκαν να ψηφίσουν σε δημοσκόπηση της «Marca» για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν 2019-20. Σε αυτή την ψηφοφορία ο Λιονέλ Μέσι κατέληξε στη δεύτερη θέση πίσω από τον τερματοφύλακα των Καταλανών, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μίλησε μεταξύ άλλων για τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από τη Ρόμα το 2018 και τη Λίβερπουλ το 2019 ως παραδείγματα έλλειψης χαρακτήρα, προσθέτοντας ότι η ομάδα υπήρξε αδύναμη και χωρίς ένταση.

Ψηλά στη δημοσκόπηση βγήκαν οι νεαροί παίκτες της ομάδας, Ρίκι Πουτς και Ανσού Φάτι, ενώ οι Γκριζμάν, Ντεμπελέ και Ουμτιτί βγήκαν στις χαμηλές θέσεις.

Μετά από την ήττα στο ματς με την Οσασούνα ο Μέσι δήλωσε: «Είπα πριν από λίγο καιρό ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς να κατακτήσουμε το Champions League.

Δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν αντιδράσουμε, δεν θα νικήσουμε τη Νάπολι.

Είμαι σίγουρος ότι η υπομονή των οπαδών εξαντλείται διότι παίζοντας έτσι και μετά από τους αποκλεισμούς από Ρόμα και Λίβερπουλ, δεν τους δίνουμε τίποτα. Δεν το περιμέναμε αυτό. Δεν θέλαμε να τελειώσουμε τη La Liga παίζοντας έτσι, αλλά αυτό αντικατοπτρίζει το πώς πέρασε όλη η χρονιά.

Ήμασταν αδύναμοι και χάσαμε τη φόρμα μας. Μας νίκησαν διότι δεν είχαμε ένταση και δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ. Χάσαμε πολλούς πόντους αυτή τη σεζόν, ενώ δεν θα έπρεπε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τη δουλειά της. Δεν έχει χάσει μετά από τη διακοπή και της το πιστώνω αυτό, αλλά τους βοηθήσαμε πολύ να κερδίσουν αυτό το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε επικριτικοί με τον εαυτό μας, ξεκινώντας από όλους τους παίκτες αλλά και με όλο τον σύλλογο».