Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε το CAS να δικαιώνει τη Μάντσεστερ Σίτι και να αποφεύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ταυτόχρονα, το πρόστιμο μειώθηκε από τα 30 στα 10 εκατ. ευρώ και πλέον η ομάδα κοιτάζει το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Από την πλευρά του, ο ισπανός τεχνικός ήταν απίστευτα ειλικρινής και έκανε μια τρομερή δήλωση.

Συγκεκριμένα, είπε ότι είναι ένα «μηδέν» χωρίς τους ποδοσφαιριστές του.

Ακόμα, μίλησε και για τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανήσει μια ομάδα για να φτάσει στην κορυφή.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του σε βρετανικό ΜΜΕ ήταν οι εξής:

«Θέλαμε τον Αλέξις Σάντσες, αλλά δεν μπορούσαμε να τον πάρουμε. Θέλαμε τον Μάγκουαϊρ, αλλά δεν μπορούσαμε να τον πάρουμε. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρήματα που πληρώνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχουμε χρήματα, αλλά χρήματα έχουν και οι άλλες ομάδες. Ξοδέψαμε αυτήν τη δεκαετία περισσότερα από το παρελθόν; Ναι. Αλλά 20, 25, 30 χρόνια νωρίτερα ο Αρσέν Βενγκέρ ο άνθρωπος που υπερασπίζεται περισσότερο και καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον το financial fair play, ξόδεψε πολλά χρήματα για να φτάσει εκεί. Στη Γιουνάιτεντ ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον και πάλι ξόδεψε πολλά χρήματα».

«Όλες οι ομάδες, εάν θέλουν να είναι στην κορυφή, πρέπει να ξοδέψουν χρήματα. Εάν δεν το κάνεις; Τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Γιατί, για να είσαι ένας καλός προπονητής, όπως είμαι εγώ, χρειάζεσαι τους καλούς παίκτες, αλλιώς δεν είσαι το ίδιο καλός. Είμαι ταπεινός αρκετά για να δεχθώ ότι χωρίς τους παίκτες μου είμαι ένα τίποτα. Μηδέν. Γι’ αυτό και χρειάζομαι τους παίκτες μου. Και γι’ αυτό χρειάζομαι μια ομάδα που θα είναι αρκετά δυνατή οικονομικά» πρόσθεσε.