Η κυβέρνηση της Ισπανίας δεν σκοπεύει να καταστήσει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική σε εθνικό επίπεδο, όπου μπορούν να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, είπε σήμερα μια πηγή του υπουργείου Υγείας μετά την επιβολή της χρήσης παντού από πολλές περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές της Ισπανίας ήδη διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα για να αντιμετωπίσουν τις σχεδόν 100 εντοπισμένες εστίες που εμφανίστηκαν ανά την χώρα, πρόσθεσε η πηγή.

Οι περιφέρειες της Λα Ριόχα, της Ναβάρα, της Αραγονίας και της Ανδαλουσίας αναμένεται να καταστήσουν υποχρεωτική από τη Δευτέρα τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, δήλωσαν οι αρχές, έπειτα από τη λήψη παρόμοιου μέτρου στην Καταλονία, της Βαλερίδες Νήσους και την Εστρεμαδούρα.

Στην υπόλοιπη χώρα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική αν δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Πάντως η ισπανική δικαιοσύνη ανέστειλε σήμερα τον νέο περιορισμό κατ΄οίκον των κατοίκων μιας ζώνης της Καταλονίας γύρω από την πόλη Λέριδα (βορειοανατολικά), τον οποίο διέταξαν χθες, Κυριακή, οι περιφερειακές αρχές λόγω μιας αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19.

«Το δικαστήριο της Λέριδα αποφάσισε να μην επικυρώσει τα μέτρα της απόφασης της 12ης Ιουλίου» που έλαβε η περιφερειακή κυβέρνηση «επειδή είναι αντίθετα στον νόμο», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter το δικαστήριο της Καταλονίας.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας κάλεσε τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής να ακολουθήσουν τις εντολές περιορισμού της κυβέρνησής του παρά τη δικαστική απόφαση.

Ο Κιμ Τόρα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως είναι αδύνατο να γίνει δεκτή η απόφαση του δικαστηρίου λόγω των κινδύνων που ενέχει και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του θα εγκρίνει ένα διάταγμα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή.

Αντιμέτωπη με την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας αποφάσισε χθες Κυριακή να διατάξει από τα μεσάνυχτα τον περιορισμό κατ΄οίκον των κατοίκων της Λέριδα και επτά γειτονικών δήμων, μιας ζώνης που βρίσκεται περίπου 150 χλμ. από τη Βαρκελόνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από