Ο Μπόρις Τζόνσον, όπως αναφέρουν διάφορα βρετανικά Μέσα, εθεάθη για πρώτη φορά με μάσκα για τον κοροναϊό σε επίσκεψή του σε διάφορα μαγαζιά στο Άξμπριτζ της Βρετανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες διαφόρων μικρών καταστημάτων, ενώ επιθεώρησε τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Πιθανό να γίνει υποχρεωτική η μάσκα στα καταστήματα στη Βρετανία

Ο Τζόνσον δήλωσε μάλιστα ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να εφαρμοστούν πιο αυστηροί κανόνες για τη χρήση προστατευτικών μασκών λόγω κοροναϊού.

Τόνισε επίσης ότι θα ήθελε να δει να τις φορούν πιο συχνά οι πολίτες στα καταστήματα στην Αγγλία όπου, σε αντίθεση με τη Σκωτία, είναι προαιρετικές.

«Όντως πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε αυστηρότεροι, επιμένοντας να φορά ο κόσμος μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπου συναντιούνται με ανθρώπους με τους οποίους δεν έρχονται συνήθως σε επαφή», ανέφερε ο Τζόνσον σε μια προηχογραφημένη συζήτηση με πολίτες.

«Για αυτό είναι ήδη υποχρεωτική (η μάσκα) στις δημόσιες συγκοινωνίες και εξετάζουμε τρόπους ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα τηρούν το μέτρο για παράδειγμα στα καταστήματα όπου (…) υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης» του νέου κορoναϊού, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από