Η υπόθεση των οικονομικών της οικογένειας Καλογρίτσα και των σχέσεών της με τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με παζλ, τα κομμάτια του οποίου περιλαμβάνουν τα σχέδια της πρώην κυβέρνησης για τα ΜΜΕ, εργολαβίες και περίεργα δάνεια.

Ολα αυτά τα φέρνουν ξανά στην επιφάνεια οι ισχυρισμοί του Χρήστου Καλογρίτσα στη δικαστική διαμάχη του με την πολυεθνική CCC για διαμεσολάβηση του Νίκου Παππά και της τότε κυβέρνησης Τσίπρα για δανεισμό του, με σκοπό την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Είχε προηγηθεί ωστόσο μια ακόμη σχετική αποκάλυψη. Στις 18 Απριλίου του 2019, σε συνέντευξη στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφηγήθηκε πως είχε γίνει και στον ίδιο κρούση το 2016 από τον Νίκο Παππά για να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το πόσο των 20,5 εκατομυρίων ευρώ, προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση για την άδεια.

Ολα αυτά τα τόνισε και σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή «Αυτοψία».

Στη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Real FM είχαν αναφερθεί, ειδικότερα, τα εξής:

«Β.Μ.: Το 2016 προκηρύχτηκε ως γνωστόν ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες […] Εγώ τότε υποστήριζα αυτή τη διαδικασία και θεωρούσα ότι ήταν μια δίκαιη διαδικασία και ήθελα να λάβω μέρος. Είχαμε μια άριστη τότε σχέση με τον κ. Παππά, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπουργός, αλλά και με τον κ. Τσίπρα, αφού ό,τι έκανε ο κ. Παππάς, κι εδώ του βγάζω το καπέλο, ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό […] Μια, λοιπόν, μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση και την ίδια μέρα ο κ. Παππάς στο τηλέφωνο μου μετέφερε την επιθυμία του και του ίδιου και του «μεγάλου», όπως έλεγε τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε, και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό της πρώτης δόσης των 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε.

Και παρόλο που το πρόβλημα ήταν πως ήταν θολό το τοπίο με τον χρόνο επιστροφής των χρημάτων σε περίπτωση που ακυρωνόταν ο διαγωνισμός και όπως τελικά συνέβη, εμείς τελικά παρ’ όλα αυτά πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό των 26,3 ευρώ και μας ευχαρίστησαν […] Σήμερα θα σας κάνω και μια άλλη αποκάλυψη, κύριε Χατζηνικολάου, εκτός από αυτό. Μου ζήτησε, λοιπόν, τότε και μια άλλη χάρη ο κ. Παππάς, η οποία αποτελούσε και αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε ο κ. υπουργός.

Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πρώτης δόσης των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει και ο ίδιος την πρώτη δόση.

Ν.Χ.: Δηλαδή σας ζητούσαν να πληρώσετε και τα χρήματα Καλογρίτσα;

Β.Μ.: Υπό μορφή δανείου για να τον βοηθήσω για να έχουν κι ένα κανάλι […] Υπήρχε δελτίο Τύπου, γι’ αυτό δεν ήταν κρυφά ραντεβού. Και στο σπίτι μου ακόμα ήταν κάτι το οποίο μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορούσα να το πράξω και βλέπετε ότι όχι μόνο ήταν ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη για το δικό του κανάλι, ήταν ευχαριστημένοι να δώσει κι άλλα χρήματα ο Μαρινάκης στον κ. Καλογρίτσα για να αποκτήσει άλλο ένα κανάλι, που, κακά τα ψέματα, αυτό το κανάλι το «έχτιζαν» μέσα στο Μαξίμου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και προκαλώ και τον κ. Παππά να βγει και να διαψεύσει αυτό που λέω. Και ο κ. Τσίπρας γιατί ήταν, όπως σας είπα, ενήμερος».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ