Αναβρασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για το ρόλο που φέρεται να έπαιξε ο Νίκος Παππάς – όπως προκύπτει από τις καταγγελίες Καλογρίτσα – το 2016 στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα ομαδικά πυρά που δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Νίκος Παππάς, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα την εποχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι συνεχείς αποκαλύψεις και οι καταγγελίες Καλογρίτσα για τις μεθοδεύσεις στις οποίες φέρεται να προχώρησε ο πρώην υπουργός έχουν δημιουργήσει τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τοποθετήσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρνουν στο προσκήνιο την αμηχανία και τον προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ενώ διάχυτος είναι ο φόβος μήπως έρθουν στο φως και άλλες αποκαλύψεις.

Το κλίμα για τον Νίκο Παππά έχει αρχίσει να βαραίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και όσο ο ίδιος δεν δίνει απαντήσεις για όλα όσα του καταλογίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας, τόσο η κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης επιμένουν να ζητούν εξηγήσεις από τον ίδιο αλλά και να τοποθετηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ώρα που η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη για τον Νίκο Παππά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα (ΣΚΑΪ) αναφέρθηκε στο θέμα, υποστηρίζοντας  ότι «το 2016 επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια απόπειρα χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου» και αναρωτήθηκε αν είναι καινούρια όλα αυτά.

«Είχα μιλήσει γι’ αυτά στην Βουλή από τότε και το σχέδιό τους δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχαν θεσμικά αντίβαρα όπως το ΣτΕ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το δικό μου όραμα είναι να κοιτάζω στο μέλλον και να διασφαλίζω ότι οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση να φτάνει στα αρμόδια όργανα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω κάνοντας αναφορές και στον Αλέξη Τσίπρα.

Μονόδρομος η αποπομπή Παππά λέει ο Μητσοτάκης

Υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο τέως πρωθυπουργός δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του. Το οφείλει ο κ. Τσίπρας και στους δικούς του υποστηρικτές. Περιμένω να ακούσω από τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει. Η αποπομπή Παππά νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη, δικαίως αναρωτιούνται γιατί ο Νίκος Παππάς δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όλα καταγγέλλει ο Χρήστος Καλογρίτσας για την περίοδο του 2016.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μιλώντας στα Παραπολιτικά, διερωτήθηκε γιατί ο Νίκος Παππάς δεν έχει κάνει κάποια μήνυση για όλα αυτά που τον κατηγορούν ενώ τάχθηκε υπέρ της εξεταστικής επιτροπής για τις αποκαλύψεις καθώς -όπως είπε- «έχει ανακύψει πολιτικό θέμα για το καθεστώς που είχε δημιουργηθεί με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για εξόντωση πολιτικών αντιπάλων και οικοδόμηση μιας διαπλοκής προκειμένου να ελέγξει ΜΜΕ».

Ακόμη ο υπουργός εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε το τι συνέβαινε.

«O κ. Τσίπρας ήθελε να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης μέσω του κ. Παππά, τη δικαιοσύνη μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου. Συγκυβερνούσε με ένα παρακράτος μέσω του κ. Καμμένου. Όλες αυτές οι υποθέσεις καταλήγουν στο μαγαζί που είχε στήσει ο κ. Τσίπρας με την παρέα του. Δεν αγοράζω καθόλου την ιστορία ότι ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε. Δεν είναι δυνατόν τρεις υπουργοί του να έκαναν αυτά και αυτός να μην γνωρίζει», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος  Κυρανάκης μιλώντας στο MEGA.

Πώς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αμηχανία για τις αποκαλύψεις φαίνεται πως είναι διάχυτη ενώ για μία ακόμη φορά κατηγορούν τα ΜΜΕ για την έκταση που έχει πάρει το θέμα με τις απίστευτες καταγγελίες Καλογρίτσα.

Σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «ο κ. Καλογρίτσας είναι αυτός τον οποίο η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα που προσπαθεί να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που δεν έγινε γιατί τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όμως, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «ενώ ο Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για τα ‘βοσκοτόπια’ του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της ΝΔ που θέλει να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου σε έναν ατελείωτο βούρκο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι «το μείζον για την ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, είναι το μέλλον της οικονομίας».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον κ. Καλογρίτσα, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως «η κυβέρνηση με τη συμβολή των φίλα προσκείμενών της Μέσων ενημέρωσης ανασύρουν τώρα έναν, «αναξιόπιστο» και «απατεώνα», κατά τα λεγόμενα της ίδιας της ΝΔ, επειδή εμφανίζεται ως κατήγορος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι προσπαθήσαμε να φτιάξουμε κανάλι. Με εντολή ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας ούτε κανάλι πήρε, ούτε έργα πήρε, ίσα ίσα πετάχτηκε έξω από το δημόσιο. Αν θέλει κάποιος να μάθει για τον κ. Καλογρίτσα ας ρωτήσει τον συνέταιρό του, τον κ. Θεοδωρικάκο, και τον συνήγορό του, τον κ. Λοβέρδο. Το δικαστήριο της Ελβετίας έχει αποφανθεί ότι η σχέση είναι ξεκάθαρα μεταξύ των δύο εταιριών. Δεν είχαμε ούτε έχουμε φιλικό ΜΜΕ», απάντησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος  Αραχωβίτης.