Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις συνεχείς αποκαλύψεις για πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες έχουν πλήξει για μία ακόμη φορά το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», επιχείρησε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του απέναντι στα στελέχη του, είπε ότι δεν έχω μάθει να λειτουργώ ως χωροφύλακας ή παιδονόμος.

«Τα στελέχη μας είναι δημόσια πρόσωπα. Κρίνονται διαρκώς. Ο κόσμος είναι αρκετά ώριμος ώστε να διαμορφώνει άποψη για όλους μας. Έχω όμως την ευθύνη να ηγούμαι στη βάση συγκεκριμένων αρχών, κανόνων και, πάνω απ΄ όλα, αξιών» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ.

Την ώρα που η ΝΔ αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για όλα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα τα οποία «αγγίζουν» πρόσωπα που βρισκόντουσαν στον στενό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού, όπως ο Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τους χειρισμούς σε εσωκομματικό επίπεδο για τις υποθέσεις που αφορούσαν πρωτοκλασάτα στελέχη, αναφέρθηκε στην… ηθική της Αριστεράς και των ανθρώπων της.

«Η ηθική της Αριστεράς και των ανθρώπων της είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα απέναντι σε ένα παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και σε ένα πολιτικό προσωπικό – και δεν αναφέρομαι προφανώς σε όλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους – που έχει κριθεί για το ήθος του» είπε για να προσθέσει.

«Ωστόσο αυτή η ηθική στάση κρίνεται καθημερινά. Δεν είναι ένα εισιτήριο διαρκείας. Και τα δικά μας στελέχη κρίνονται – και ορθά – πολύ πιο αυστηρά από τα στελέχη της Δεξιάς».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας, παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για στελέχη του κόμματος όπως αυτό του Νίκου Παππά, ανέφερε ότι ο Ιούνιος δεν ήταν δύσκολος, αλλά ουσιαστικό μήνας για εμάς.

«Γιατί με τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε τις επιθέσεις των αντιπάλων μας, αποδείξαμε αυτό το πλεονέκτημα. Δεν μείναμε στην άμυνα. Δεν ταμπουρωθήκαμε στο οχυρό της ανταπάντησης στο γνωστό ύφος».

Λειτουργήσαμε, προσθέτει, ως συλλογικότητα που στηρίζεται στην αξία της κριτικής και της αυτοκριτικής. «Που εντοπίζει με θάρρος και ειλικρίνεια τα λάθη, όχι για να τα κουκουλώσει, αλλά για να μην τα επαναλάβει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από