Το πώς μία κατά τα άλλα σελέμπριτι κατάφερε να αλλάξει την ταυτότητά της, να εξαφανιστεί από προσώπου γης και να παραμείνει τόσα χρόνια εκτός των ερευνών για το σκάνδαλο Έπστιν ερευνούν τώρα τα βρετανικά μετά την σύλληψη της Γκισλέιν Μάξουελ, της  κολλητής του δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου που αυτοκτόνησε στο κελί του.

Η πρώην σύντροφος και επί χρόνια συνεργάτιδα του Έπστιν, Γκισλέιν Μάξουελ, κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα που σχετίζονται άμεσα με τον πρώην δισεκατομμυριούχο  που αυτοκτόνησε στη φυλακή του στη Νέα Υόρκη πέρυσι.

Ο Τζέφρι Έπστιν, σε μια από τις λίγες on-the-record συνεντεύξεις που είχε δώσει σε αστυνομικούς ενώ δεν ήταν «παρών» ο δικηγόρος του είχε κληθεί να εξηγήσει τη στενή αλλά κάπως μυστηριώδη σχέση του με την Μάξουελ.

Τότε είχε απαντήσει απλά: «Είναι η καλύτερη μου φίλη».

Ωστόσο εδώ ίσως δεν μιλάμε για απλά ένα θύμα που έπεσε στα δίχτυα του παιδόφιλου ώστε να κανονίζει όλες τις βρώμικες δουλειές για εκείνον, αλλά για μία «σελέμπριτι» που είχε πάντα το πράσινο φως σε όλα τα πάρτι της ελίτ σε Βρετανία και Αμερική.

Φωτογραφίες με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια, χαλαρές στιγμές δίπλα στην Ναόμι Κάμπελ και στιγμιότυπα από τότε που περπατούσε στα VIP στις ιπποδρομίες του Άσκοτ αποδεικνύουν πως η Γκισλέιν Μάξουελ είχε οργανώσει ένα ολόκληρο σχέδιο για το πώς να καμουφλάρει την εικόνα της ώστε να μην κινεί υποψίες.

Από την ελίτ της Δύσης στην… απομόνωση

Βέβαια ήταν γνωστό πως η Μαξουελ ήταν πάντα το δεξί χέρι του Τζέφρι Έπστιν. Η ίδια είχε αναλάβει τα πάντα, από την προσωπική του ατζέντα μέχρι το κοινωνικό του έργο.

Όταν το σκάνδαλο Έπστιν ξέσπασε όμως η Μάξγουελ άρχισε άρχισε να απομακρύνεται επικίνδυνα από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Μάξουελ μετακόμισε δυο φορές ενώ κρυβόταν, είχε αποκτήσει καινούργιο τηλεφωνικό αριθμό με το όνομα «G Max», παράγγελνε δέματα με ψεύτικο όνομα και κάποτε κινούσε χρήματα μεταξύ των 15 τραπεζικών λογαριασμών που διέθετε, οι οποίοι συνολικά περιείχαν 20 εκατ. δολάρια, ώστε να αποφεύγει τον εντοπισμό και την συνεπακόλουθη σύλληψή της.

Μας αποπλανούσε με… λούσα και μας έστελνε στο στόμα του λύκου

Την ίδια ώρα ορισμένες από τις γυναίκες που έπεσαν θύματά του υποστηρίζουν σήμερα ότι η Μάξουελ ήταν εκείνη που τις παρέσυρε στον κύκλο του παιδόφιλου, όπου κακοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους ισχυρούς φίλους του.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται:

  • Ότι η κόρη του βαρόνου των μίντια, Ρόμπερτ Μάξουελ αποπλάνησε  τρία ανώνυμα κορίτσια, όλα κάτω των 18 ετών, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα και στο Νέο Μεξικό μεταξύ 1994 και 1997
  • Τις αποπλάνησε κάνοντας τους δώρα και αγοράζοντας του ρούχα, ενώ στη συνέχεια τις «έφερνε» στον Έπστιν ώστε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.
  • Τις «ανάγκαζε» επίσης τα ανήλικα κορίτσια ώστε να ταξιδέψουν για να συναντήσουν τον Έπστιν και να προχωρήσουν σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του ή να επιδωθούν σε ομαδικό μασάζ που κατέληγε σε όργια.
  • Θύματα του Έπστιν δήλωσαν μάλιστα πως κακοποιούνταν από τον παιδόφιλο, ενώ η συνεργάτιδά του ήταν «παρών».

Πλέον το ερώτημα είναι αν θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της πίσω από τα κάγκελα και αυτό σύμφωνα με την Daily Mail  εξαρτάται από μια απλή ερώτηση.

«Ήταν πραγματικά, όπως έχουν ήδη καταθέσει πολλοί κατηγορούμενοι μια διαβολική κυρία που όχι μόνο στρατολόγησε ευάλωτα έφηβες για να παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες στον πρώην φίλο της, αλλά τα έθιξε παράνομα σε έναν ψεύτικο κόσμο  και συμμετείχε και η ίδια στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης;

Ή ήταν απλώς ένα αφελές κορίτσι το οποίο βοήθησε τον πλούσιο Έπστιν να ανελιχθεί κοινωνικά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε ιδέα το κύκλωμα παιδοφιλίας που έκρυβε ο εκατομμυριούχος;

Πάντως το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος είναι πως η Μάξγουελ ήταν επί χρόνια το δεξί το Έπστιν και γνώριζε καλύτερα από όλους πολλές από τις κινήσεις δισεκατομμυριούχου παιδόφιλου.