Με πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν, που σκόραρε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ στο Γ. Καραϊσκάκης με 2-1, στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Ο Αιγύπτιος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς να ξεκινήσει βασικός στο αποψινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, βγήκε μπροστά στα κρίσιμα σημεία και πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη.

Ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Πορτογάλος προπονητής παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, θέλοντας να δώσει ανάσες στους παίκτες που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο… κουπί στους τελευταίους αγώνες. Οι Ερυθρόλευκοι, παρά τις αλλαγές και την κούραση, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο της νίκης. Μια σπουδαία νίκη, που έφερε τους Πειραιώτες στο +22 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και τελείωσε και τυπικά το πρωτάθλημα.

Η νίκη απέναντι στον ΟΦΗ και η αντίστοιχη της ΑΕΚ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, εκτόξευσε τη διαφορά από τους δύο Δικεφάλου και ακόμα και αν επιστραφούν οι επτά βαθμοί στον ΠΑΟΚ από το CAS, για το περίφημο σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας, δεν καλύπτεται η διαφορά. Ετσι, από απόψε οι Ερυθρόλευκοι είναι και με τη… βούλα πρωταθλητές.

Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να γνωρίζει την αποθέωση από τους παίκτες του. Επόμενο ματς για τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ετσι παρατάχθηκαν

Με πολλά νέα πρόσωπα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να ξεκινάει την ομάδα του με τον Αλέν μπροστά από την εστία και τους Γκασπάρ, Μπα, Σισέ και Τσιμίκα στην άμυνα. Οι Καφού, Γκιγιέρμε και Καμαρά ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Μασούρα και Φορτούνη στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Γιώργος Σίμος ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τους Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπή, Ναμπί, Βίκτορ, Βαφέα, Μαρινάκη, Στάικο, Κοροβέση, Δεληγιαννίδη και Μάνο.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι Πειραιώτες πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να δημιούργησαν φάσεις στα καρέ του Σωτηρίου. Οι Κρητικοί όμως είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Ελληνα κίπερ, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τους Ερυθρόλευκους.

Στο 6’ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά τους φιλοξενούμενους, αλλά η κεφαλιά του Σισέ έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληψη είχε και το σουτ του Χασάν στο 12’. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0. Μέχρι το 27’ όταν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς άλλαξαν ωραία την μπάλα και κατάφεραν να σκοράρουν με τον Χασάν.

Το γκολ του Χασάν και η απάντηση του Σακόρ

Ο Φορτούνης άνοιξε στον Γκασπάρ, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Αιγύπτιος φορ από κοντά «εκτέλεσε» τον Σωτηρίου για το 1-0.  Στο 35’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το 2-0, όταν ο Χασάν βγήκε τετ α τετ με τον κίπερ του ΟΦΗ, μετά την κάθετη του Φορτούνη, αλλά ο διεθνής φορ προσπάθησε με τεχνικό σουτ να σκοράρει, με τον Σωτηρίου να του λέει «όχι».

Όλα έδειχναν ότι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή θα βρει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, αλλά στο 45+1’ ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σακόρ. Ένα γκολ που μπήκε κόντρα στη ροή του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Κοροβέσης έδωσε στον Σακόρ, αυτός σούταρε, ο Αλεν έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, με τους Κρητικούς να κάνουν το 1-1.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Ομάρ και Βαλμπουενά αντί των Τσιμίκα και Μασούρα. Στο 57’ ο Πορτογάλος έκανε και νέα αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Ελ Αραμπί αντί του Καφού.  Με την είσοδο του Μαροκινού επιθετικού ο τεχνικός του Ολυμπιακού γύρισε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2.

Στο 58’ ο Παπέ Αμπού Σισέ άγγιξε το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου έφυγε άουτ.  Τρία λεπτά αργότερα ο Σίμος απάντησε στις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, αντικαθιστώντας τους Στάικο, Κοροβέση και Μάνο, με τους Νέιρα, Μεγιάδο και Φιγκεϊράδο.

Στο 64’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Καμαρά, μετά την ωραία πάσα του Βαλμπουενά, αλλά ο Αφρικανός μέσος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Φιγκεϊρέδο σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο Αλέν μπλόκαρε.

Πέναλτι και μεγάλη ευκαιρία από τον Ελ Αραμπί

Μετά το 75’ ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για το γκολ της νίκης. Στο 79’ ο Βίκτορ ανέτρεψε τον Ομάρ και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γάλλος στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 81’ οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί. Ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Μαροκινού, του πέρασε την μπάλα, αυτός ζύγισε το πόδι του, σούταρε, αλλά ο Σωτηρίου έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.

«Λυτρωτής» ο Χασάν

Ο,τι δεν κατάφεραν ο Γάλλος και ο Μαροκινός το έκανε στο 83’ ο Χασάν. Ο Ομάρ από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Αιγύπτιος επιθετικός με κεφαλιά νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-1. Ο διεθνής στράικερ με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι «λύτρωσε» την ομάδα του και της έδωσε το τρίποντο της νίκης.

Αλλαγές και τρίποντο για τον Ολυμπιακό

Αμέσως μετά το γκολ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τον Λοβέρα αντί του Χασάν και τον Μπουχαλάκη αντί του Φορτούνη. Στο 85’ ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή, βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον πορτιέρο του ΟΦΗ.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον ΟΦΗ και συγκεκριμένα στον Ναμπί. Ο παίκτης της κρητικής ομάδας στις καθυστερήσεις σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στον αποψινό αγώνα, βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 2-1 και πρωταθλητή Ελλάδας.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν – Γκασπάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (46’ Βαλμπουενά) – Καφού (57’ Ελ-Αραμπί), Καμαρά, Γκιλιέρμε – Μασούρας (46’ Ομάρ), Φορτούνης (84’ Μπουχαλάκης), Χασάν (83’ Λοβέρα)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου – Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Βαφέας (89’ Νοικοκυράκης), Κουτρουμπής, Κοροβέσης (61’ Μεγιάδο) – Ναμπί, Σακόρ (72’ Μπράουν), Στάικος (61’ Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ – Μάνος (61’ Φιγκεϊρέδο)