Εκτός ελέγχου είναι η τουρκική προκλητικότητα, καθώς μέρα με τη μέρα συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις απέναντι στην Ελλάδα. Αυτή την φορά ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, θέλησε να απειλήσει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, ο Τσελίκ δήλωσε: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

Μιλώντας για τη μοιρασιά των υδρογονανθράκων που επιθυμεί η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ ανέφερε: «Δεν είδαμε να τηρούν το λόγο τους ούτε η Ελλάδα, ούτε η νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία), ούτε η ΕΕ. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό.  Ενας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία. Να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας ούτως ή άλλως».

Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι πάντα πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις.

«Εμείς κινούμαστε στα πλαίσια του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στη χρήση πραγματικής δύναμης, θέλω απλά να σας προειδοποιήσω. Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνά να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο», προειδοποίησε.

«Πυρά» κατά Μακρόν για τη Λιβύη

Στο ίδιο πνεύμα με τις προηγούμενες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ομέρ Τσελίκ επιτέθηκε στον Γάλλο ηγέτη λέγοντας ότι «παίζει επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη.

«Η Γαλλία κάνει εγκλήματα στη Λιβύη, οι πράξεις του Μακρόν είναι παράνομες», ανέφερε.

Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο: «Εσύ είσαι ο παραβάτης στη Λιβύη. Επαναλαμβάνεις αυτά που έκανες και στη Ρουάντα».