Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωϊ αναμένεται η απόφαση της ΕΕ σχετικά με τις τρίτες χώρες με τις οποιες θα ανοίξει τα σύνορά της από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA Σαράντη Μιχαλόπουλου ενώ η απόφαση αναμενόταν το περασμένο Σάββατο, για το θέμα χρειάστηκαν περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων.

Στη λευκή λίστα περιλαμβάνονται χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Σερβία, ενώ κλειστά αναμένεται να παραμείνουν τα σύνορα σε αυτή τη φάση για ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Κριτήριο για τις αποφάσεις είναι η επιδημιολογική κατάσταση των χωρών. Τα σύνορα με την Κίνα θα ανοίξουν με την προϋπόθεση ότι η Κίνα θα πράξει το ίδιο για τους ευρωπαίους τουρίστες.

Στο μεταξύ, εντατικές είναι οι προετοιμασίες για την άφιξη τουριστών στο αερoδρόμιο  «Ελ. Βενιζέλος» όπου βρέθηκε η Νέτη Φίλια με την κάμερα του ΜΕGA.

Όπως προβλέπεται και  για τα 27 αεροδρόμια της χώρας, όλοι οι επιβάτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν ειδική φόρμα προτού ταξιδέψουν και με βάση αυτή τη φόρμα οι αρχές αποφασίζουν ποιοι επιβάτες θα υποβάλονται σε στοχευμένα τεστ.

Επίσης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει 9 οδηγίες προς τους ταξιδιώτες.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Αίγινα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ταξιδιώτης προερχόταν από την Γαλλία και μετέβη στη χώρα μας για να παραστεί σε κηδεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από