Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87′ και να ελπίζει σε πρόκριση, ήρθε ο Θεμπάγιος με γκολ στο 91′ για να χαρίσει μεγάλη πρόκριση στην Άρσεναλ και να τη στείλει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 2-1.

Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήρε τον έλεγχό του από πολύ νωρίς και κατάφερε να μετουσιώσει την πίεσή της σε γκολ.

Στο 25′ οι κανονιέρηδες κατάφεραν να προηγηθούν με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πεπέ και έφερε την Άρσεναλ ένα βήμα πιο κοντά στους ημιτελικούς του FA Cup.

Η Σέφιλντ ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων και έδειξε πως μπορεί να επιστρέψει στο ματς.

Ο χρόνος περνούσε, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαχναν στο 87′, αφού νωρίτερα τους είχαν ακυρωθεί δύο γκολ μέσω του VAR.

Ο Μαρτίνες ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα τρία λεπτά πριν το φινάλε κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, ήρθε ο Θεμπάγιος.

Ο Ισπανός χαφ με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χέντερσον και το τελικό 2-1 έστειλε την Άρσεναλ στα ημιτελικά.