Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό μετά τις αποκαλύψεις για το ηχητικό Μιωνή-Παππά ζήτημα που έφθασε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, και για το οποίο μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την αυτοκριτική που επιχειρήθηκε από τον κ. Παππά στο χθεσινό Πολτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «τίποτα δεν απαντήθηκε επί της ουσίας». Ενώ έκανε λόγο για «δήθεν αυτομαστίγωμα» απο πλευράς του κ. Παππά όταν μίλησε γα «λάθη ύφους και ουσίας».

Σημασία έχει, είπε ο κ. Μαρκόπουλος, ότι ο ελληνικός λαός βλέπει έναν πρώην υπουργό να προσπαθεί να βοηθήσει έναν επιχειρηματία «κανονίζοντας» θέματα της δικαιοσύνης και να ζητά την στοχοποίηση της συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Καμία συγγνώμη δεν είναι δεκτή» είπε.

Ερωτηθείς για την πίεση που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ από τις 9 κασέτες που φέρεται να έχει στην κατοχή του ο Σ. Μιωνής και οι οποίες ενδεχομένως να δοθούν στη δημοσιότητα, ο κ. Γιαννούλης σχολίασε πως «οι 9 κασέτες με την λογική Γρυλλάκη-Μαυρίκη, δεν βοηθούν στην τοξικότητα του κλίματος σε μια χώρα που έχει να αντιμετωπίσει το βασικό πρόβλημα της οικονομίας».

Χαρακτήρισε την ανάληψη ευθύνης Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο «αρκετή» και τόνισε πως παραίτηση θα μπορούσε να προκληθεί σε περίπτωση αποδεδειγμένου ηχητικού υλικού. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ακόμη δεν γνωρίζουμε, αφου το ηχητικό ελέγχεται ως προς την δόμησή του, από την οποία θα φανεί αν το υλικό είναι ενιαίο ή αν είναι αποτέλεσμα συρραφής.

Ως προς το πρόσωπο του κ. Μιωνή, τον χαρακτήρισε «βδέλλα της πολιτικής», ο οποίος δεν θα έπρεπε να έχει συναντηθεί ούτε με τον  κ. Σαμαρά ούτε με τον κ. Παππά.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος από την πλευρά του σημείωσε πως επί της προηγούμενης διακυβέρνησης υπήρχε «παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων», ενώ αναφερόμενος στον πρώην υπουργό κ. Πάνο Καμμένο έθεσε το ερώτημα πώς γινόταν να παρακολουθείται παρακρατικά από την ΕΥΠ και ταυτόχρονα να τον εμπιστεύονται ως υπουργό της κυβέρνησης.

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εξαπατήθηκαν από τις προηγούμενες ηγεσίες που λειτούργησαν παρακρατικά είτε με τον κ. Παπαγγελόπουλο είτε με τον κ. Καμμένο» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Λοβέρδος: «Aπόλυτη δικαίωση για Novartis»

Στο μεταξύ παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο κλείσιμο της υπόθεσης Novartis χωρίς να γίνεται αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Όπως είπε νιώθει «απόλυτη δικαίωση» από την εξέλιξη αυτή για να συμπληρώσει ωστόσο ότι «αυτή η ιστορία θα ολοκληρωθεί όταν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι». Τώρα πια θα πάψει να υπάρχει «το αίσχος ότι τάχα όλα αυτά τα κανόνιζε και τα είχε εντοπίσει το FBI» είπε αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.