Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος για την υπόθεση Novartis και την επίμαχη ηχητική συνομιλία – ντοκουμέντο που προσκόμισε στη Βουλή ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής για τους Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση του κ. Παπαγγελόπουλου και μαζί με αυτήν, ολοκληρώνεται και το έργο της Επιτροπής, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις των συναδέλφων.

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος υποστήριξε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» και κατηγόρησε τη Ν.Δ.  για την επέκταση του κατηγορητηρίου χωρίς να κληθούν μάρτυρες ακριβώς γιατί «έχει ξεφουσκώσει το θέμα της Novartis όπου δε βρέθηκε φυσικός αυτουργός, άρα δεν ισχύει ηθική αυτουργία και για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

«Η ΝΔ προσπαθεί να στήσει ένα νέο πολιτικό σκάνδαλο για να καλύψει την υπόθεση Novartis», είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για μια παράνομη κοπτοραπτική ηχογράφηση, από την οποία δεν προκύπτει κανένα ζήτημα για τον κ. Παπαγγελόπουλο. «Αυτός που ήξερε ζητήματα ήταν ο κ Σαμαράς, ο οποίος δεν τοποθετείται, δεν δέχεται να έρθει σε αντιπαράσταση με τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε να καταθέσει στην προανακριτική παρότι ο ίδιος μεθόδευσε διαδικασίες», συμπλήρωσε.

Για τον κ. Βλάχο, η μεγάλη εικόνα είναι ότι η χώρα βρίσκεται μέσα σε μια πανδημία, υπάρχει μια κοινωνική και οικονομική κρίση με μια τουριστική σεζόν που θα φέρει πάρα πολλούς ανέργους στο τέλος της, μια μεγάλη αβεβαιότητα με τις ελληνοτουρκικές μας σχέσεις, καθώς και το ζήτημα του προσφυγικού. Σε όλα αυτά προστίθεται μια υπόθεση «θεσμικής δυσωδίας με βασικούς πρωταγωνιστές ένα θεσμικό και παρακρατικό κύκλωμα το οποίο άνθισε και λειτούργησε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.».

Από αυτή την κατάσταση, υποστήριξε, «ο μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι στήθηκε ένας μηχανισμός στην πιο κρίσιμη πρόσφατη πολιτική περίοδο της χώρας, ο οποίος ήθελε να κατοχυρώσει ένα σύστημα εξουσίας και να εξοντώσει πολιτικούς του αντιπάλους».

Ο κ. Καραγκούνης ισχυρίστηκε πως αν το ηχητικό ντοκουμέντο δεν είναι πλαστό, τότε πρόκειται «για περίπτωση όπου κάποιοι έστησαν ένα μαγαζί, έβγαζαν λεφτά και στοχοποιούσαν και εκβίαζαν ανθρώπους». Σε περίπτωση όμως που είναι αληθινό, αναρωτήθηκε, ποια θα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Φάμελλος, τόνισε ξανά πως πρόκειται για ένα πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ. ώστε να μπορέσει να φιμώσει και να κουκουλώσει τα υπόλοιπα ζητήματα και σημείωσε πως «η υπόθεση για την οποία ο κ Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, έχει ήδη κριθεί στο αρμόδιο νομικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχει ως τέτοια».

Από την πλευρά του ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για «λυκοφιλία» αναφερόμενος στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μια «παρά φύση συνεργασία ενός αριστερού κόμματος με μια ακροδεξιά πολιτική δύναμη, η οποία έβαζε και την ατζέντα στα εθνικά ζητήματα κι έριχνε το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου».

Αυτό που έχει σημασία για τον κ. Βλάχο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και ότι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρουσιαζόταν ως μια αντιμνημονιακή και φιλολαϊκή κυβέρνηση που βάζει μπροστά τα συμφέροντα του λαού, στην πραγματικότητα προσπαθούσε να εδραιωθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία.

«Η αλήθεια είναι μια», δήλωσε, ότι δηλαδή «στήθηκε ένας μηχανισμός που στο ένα πόδι είχε τον Καμμένο και στο άλλο τον Παπαγγελόπουλο», ενώ για την Ν.Δ υποστήριξε πως παρά τα τόσα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, «την κυβέρνηση της Ν.Δ. τη βολεύει να δίνει έμφαση σε ζητήματα που αλλάζουν την ατζέντα, γεγονός που δεν κάνει καμία διαφορά στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών». Έκανε επίσης και αναφορά στη λίστα Πέτσα και τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια της πανδημίας.

Πατώντας σε αυτό, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε πως «ενώ έχουμε δυο μεγάλα προβλήματα, οικονομία και εθνικά, έχουμε ένα πολιτικό σκάνδαλο, λίστα Πέτσα, με ταυτόχρονα πολιτικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν όλα».