Κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων με το παλαιό σύστημα, δόθηκε θέμα στην Φυσική, η απάντηση του οποίου από την πλευρά της επιτροπής ήταν λανθασμένη. Ωστόσο, ο πατρινός φυσικός Θεόδωρος Βέρροιος εντόπισε το λάθος με αποτέλεσμα η επιτροπή με καθυστέρηση να παραδεχθεί …την πατάτα που έκανε, στέλνοντας την ορθή απάντηση στα βαθμολογικά κέντρα, μετά την αυτονόητη αναστάτωση που δημιουργήθηκε.

Ο διευθυντής του φροντιστηρίου «Πρίσμα», όπου ανακαλύφθηκε το λάθος, Κώστας Ταβαντζής μίλησε στην κάμερα του MEGA για το περιστατικό και τις κινήσεις των εκπαιδευτικών μετά τον εντοπισμό του λάθους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φυσικοί του φροντιστηρίου εντόπισαν το λάθος τη στιγμή που άρχισαν να λύνουν τα θέματα. Στη συνέχεια, έβγαλαν ανακοίνωση για τη λανθασμένη απάντηση την έστειλαν στα τοπικά μέσα.

Με παρέμβασή τους, η ομοσπονδία φροντιστών (ΟΕΦΕ) εξέτασε το θέμα και αποδέχτηκε τη λύση που πρότεινε το φροντιστήριο, θεωρώντας λάθος τη λύση της ΚΕΓΕ. Τη σωστή απάντηση την ανήρτησε επίσημα στην ιστοσελίδα της.

Τώρα έχει δοθεί νέα οδηγία για τη βαθμολόγηση και αναβαθμολόγηση των γραπτών, καθώς είναι πολλά αυτά που έχουν ήδη διορθωθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από