Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα το γεγονός ότι στοχοποιούνταν αθώοι άνθρωποι και πώς υπήρχε πολιτική στόχευση να πληγεί η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να πληγεί ο ίδιος» χαρακτήρισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις αποκαλύψεις Μιωνή.

Η κ. Πελώνη έκανε λόγο για «έντονη οσμή παρακράτους και παράκεντρου» μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, τονίζοντας «ποιο είναι το κεντρικό μαγαζί; Για τι μαγαζιά μιλάμε; Ήταν κεντρικό μαγαζί η κυβέρνηση; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

«Προσωπικά θεωρώ μεγάλο σοκ όχι μόνο την ύπαρξη παραδικαστικού που είχε οικονομικές δοσοληψίες, όχι μόνο τη διακίνηση ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία και τις δοσοληψίες με εισαγγελείς», ανέφερε η κ. Πελώνη.

Σύμφωνα με την ίδια οι εμπλεκόμενοι από τις αποκαλύψεις «θα πάνε με την κανονική δικαιοσύνη ώστε να αποφανθεί και ως προς ηχητικό το οποίο δεν διέψευσε ο κ. Παππάς».

Επανήλθε, μάλιστα, ότι «θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας γιατί ο κ. Παππάς ήταν στενός του συνεργάτης. ήταν κεντρικό πρόσωπο της διακύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα».

Όσον αφορά τη «λίστα Πέτσα» η Αριστοτελεία Πελώνη είπε ότι «δεν θα καθυστερήσει πολύ» η δημοσιοποίησή της εξηγώντας ότι «μιλάμε για 1232 μέσα σε όλη την Ελλάδα. Ολοκληρώνεται ο έλεγχος γιατί υπάρχουν μέσα που ακόμα δεν έχουν λάβει τα ποσά. Ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες να δοθεί στη δημοσιότητα».