Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης για την ύφεση της οικονομίας και τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, είναι πολύ θετικό το γεγονός της δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης από την ΕΕ, ωστόσο, δεδομένου του ότι η Ευρώπη κινείται με τους δικούς της ρυθμούς, ο ίδιος ανησυχεί για την καθυστέρηση της εκταμίευσης των χρημάτων.

«Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην πάρουμε τα χρήματα στις αρχές του 2021», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υποστήριξε πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με άλλους τρόπους.

Φάνηκε αισιόδοξος σχετικά με την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, καθώς «έχουμε ικανοποιητικά ταμειακά διαθέσιμα», όπως είπε, ενώ και για τον τουρισμό υποστήριξε πως αν και η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη, το αντίθετο θα ισχύσει για την επόμενη.

«Αυτό που επείγει είναι να ενισχύσουμε αυτούς που πλήττονται», τόνισε και πρόσθεσε πως όλοι οι πόροι πρέπει να κατευθυνθούν προς τα εκεί. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο σκοπός της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τις συντάξεις, δήλωσε πως ένα σημαντικό ποσό θα καταβληθεί στους συνταξιούχους μέσω των αναδρομικών.

Τέλος, σημείωσε πως το πρόγραμμα Συν-εργασία καλύπτει τους πληττόμενους για τους μήνες του καλοκαιριού, ενώ με το πέρας αυτών θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης. Το σημαντικό είναι «να γεφυρώσουμε το διάστημα μέχρι την αρχή της επόμενης τουριστικής περιόδου», κατέληξε.