Για το θέμα που έχει προκύψει μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχετικά με δυσώδες παρακράτος που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου, και παράλληλα με το παραδικαστικό κύκλωμα, μίλησαν στην Κοινωνία Ώρα MEGA οι κ.κ. Παναγιώτης Τζένος, γενικός διευθυντής του ομίλου των «Παραπολιτικών», και Αλέξης Κούγιας, νομικός σύμβουλος της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Παρακολουθήσεις, εντολές σύλληψης δημοσιογράφων και μάλιστα από τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου, συνομιλίες του πρώην υπουργού Άμυνας, με ανθρώπους της νύχτας, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ που δείχνουν ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε μπει στο στόχαστρο, είναι κάποιες από τις αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει τεράστιο πολιτικό θόρυβο.

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν είναι η δικαίωσή του Παναγιώτη Τζένου και του Γιάννη Κουρτάκη των «Παραπολιτικών», επειδή απεδείχθη μέσα από τις σελίδες της δικογραφίας και τις νόμιμες απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ. Αποδεικνύεται από τις απομαγνητοφωνήσεις ότι σύζυγος υπουργού επικοινωνεί με τις διωκτικές αρχές, με τον τότε υπεύθυνο του Τμήματος Εκβιαστών και του λέει «θα πάτε εκεί, βρίσκεται εκεί». Ενημερώνει ο υπεύθυνος του Τμήματος Εκβιαστών τη σύζυγο του υπουργού «τους πιάσαμε δεν τους πιάσαμε», εξήγησε ο Παναγιώτης Τζένος.

«Παραδέχονται ότι υπάρχει επικοινωνία. Πήρε ο κ. Τόσκας τον κ. Καμμένο, και πήρε τον κ. Παπαζαφείρη για να πάνε να συλλάβουν δημοσιογράφους. Έχει ο καθένας το δικαίωμα να κάνει μήνυση. Είναι δικαίωμά του. Δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει η πολιτική εξουσία στο πώς θα γίνει η διαδικασία. Υπάρχει ένας διάλογος καταπληκτικός. Να λέει “θα πάρω το Ζαγοραίο, τότε προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, και θα ζητήσω να γίνει ένα διαβιβαστικό στο άρπα κόλλα και να πάνε στη σήμανση“», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Φαίνεται ότι προΐσταται όλης αυτής της παράνομης διαδικασίας η κ. Έλενα Τζούλη. Η οποία έχει σαν «Φιλιππινέζες» τον Τόσκα, τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον προϊστάμενο της εισαγγελίας», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Υπάρχει μια άγρια συμμορία, μια εγκληματική οργάνωσε σε όλη την Ελλάδα, με εν ενεργεία αξιωματικούς. Ο μετέπειτα διοικητής του Εκβιαστών εμφανίζεται στους διαλόγους να έχει σχέσεις με απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που δεν είναι πια στη ζωή,  και όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του τού λέει ότι «γνωρίζω ότι έχει συμβόλαιο θανάτου για εμένα, αλλά εγώ θα συνεχίσω τη δουλειά μου», για να τον φοβίσει μήπως και δεν τον σκοτώσει. Αυτός ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρεται ο Γιάννης Κουρτάκης, είναι κουμπάρος με τον Νίκο τον Πατέρα, τον εφοπλιστή, και με τον Πάνο Καμμένο. Με το αρχίζει και ψάχνει πια, το πόρισμα πήγε στη δικαιοσύνη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ξέρουμε τι κάνει, το διερευνούμε τώρα. Είναι 40 χιλιάδες σελίδες η δικογραφία», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«Μόλις το πόρισμα βρέθηκε στα χέρια της δικαιοσύνης, αρχίζουν οι θάνατοι. Εκτελείται πρώτα ο υπαρχηγός του κυκλώματος, ο Παπαχρήστος, παλιός αξιωματικός της αστυνομίας, και μετά εκτελείται ο νούμερο ένα, ο Μάλαμος, ενώ συνοδεύεται από δύο αστυνομικούς», συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας.

«Το δικό μας θέμα προέκυψε επειδή παρακολουθούνταν τότε ο υπεύθυνος του Τμήματος των Εκβιαστών. Αρκεί να διαβάσουμε λίγο τις ανακοινώσεις που έβγαλε ο κ. Τσίπρας. Είχε γνώση. Θέτω ένα βασικό θέμα εδώ. Ήταν μία συγκυβέρνηση αλληλοεκβιαζόμενοι; Ήταν μια κυβέρνηση που τράβαγε ο ένας από την μία πλευρά και ο άλλος από την άλλη;», τόνισε ο Παναγιώτης Τζένος.

«Ενώ γνωρίζουν πρόσωπα και συμπεριφορές, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά εξελίσσονται βαθμολογικά οι αστυνομικοί. Όταν σε παίρνει η γυναίκα του υπουργού και σου λένε κάνε αυτό, κάνε το άλλο. Ο κουμπάρος παίρνει τον υπουργό, ή την γυναίκα του υπουργού, και κάνει διορισμούς. Η ΕΥΠ μόνη της κάνει τη δουλειά της. Στην έρευνα ενημερώνει τον ο Ρουμπάτης. Όταν ενημερώνεις τον εισαγγελέα, ενημερώνεις το κομμάτι της δικαιοσύνης. Γνωρίζει κάποιος εισαγγελέας ότι γίνεται μια έρευνα για διαφθορά. Ο επικεφαλής της ΕΥΠ πρέπει να ενημερώσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

«Από όλο αυτό φαίνεται ότι αυτή η ιστορία έχει ένα στόχο. Την αποκομιδή εκατομμυρίων ευρώ από εκβιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών. Τα πρόσωπα που είναι επικεφαλής έρχονται σε επαφή με τους υπουργούς», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

«Είναι θέματα δημοκρατίας, είναι θέματα εθνικής ασφάλειας», τόνισε κλείνοντας ο Παναγιώτης Τζένος.