Το βίντεο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παρωδεί την υπόθεση της καμπάνιας των 20 εκατ. που μοιράστηκαν στα ΜΜΕ για τον κοροναϊό, αποτελεί ντροπή για ένα θεσμικό κόμμα. Για ένα κόμμα που κυβέρνησε επί 5,5 χρόνια τη χώρα και που πολύ πιθανόν να την ξανακυβερνήσει.

Είναι ντροπή για ένα αριστερό κόμμα, για ένα κόμμα που «πουλάει» το ιστορικό του παρελθόν. Αυτό που έχει μέσα του ηγετικές φιγούρες της Αριστεράς, τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Ανδρέα Λεντάκη, τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, τον Γρηγόρη Γιάνναρο και τόσους άλλους αφανείς ήρωες που τίμησαν το χώρο.

Έναν χώρο της ευρωπαϊκής, οραματικής Αριστεράς που πολλοί από εμάς πιστέψαμε και υπηρετήσαμε στα φοιτητικά μας χρόνια και αργότερα. Και που κάποιοι το κατάντησαν ένα κόμμα των κραυγών, των ανέξοδων πεζοδρομίων και των στελεχών των οποίων περισσεύει η αήθεια.

Και είναι ντροπή αυτό το βίντεο όχι γιατί η ουσία είναι πως η σημερινή κυβέρνηση έκανε τραγικά λάθη με το μοίρασμα των 20 εκατ. ευρώ.

Είναι ντροπή γιατί δείχνει την εμπάθεια που έχει μια μερίδα της Κουμουνδούρου με τη δημοσιογραφία και με τα Μέσα Ενημέρωσης που δεν προσκύνησαν το καθεστώς που θέλησε (κι έφτιαξε εν πολλοίς) ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015.

Αλλά ακόμη κι αν η Κουμουνδούρου θέλησε να… σατιρίσει (τρομάρα τους, έχουν και χιούμορ) τους επιχειρηματίες που έχουν τα Μέσα, είναι ντροπή γιατί προσβάλλει ολόκληρο τον κλάδο.

Τίμιους δημοσιογράφους, τεχνικούς και λοιπό προσωπικό που εργάζεται σε εφημερίδες, sites, κανάλια. Ανθρώπους που δεν εμπλέκονται με τα πολιτικά παίγνια, απ’ όπου κι αν αυτά στήνονται.

Το δόγμα Πολάκη

O ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αυτό το συγκεκριμένο βίντεο, αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο και με την ανάλογη αισθητική για να επιτεθεί σε ολόκληρο τον κλάδο. Το δόγμα Πολάκη ζει και βασιλεύει.

Και το δόγμα του συμμάχου του κ. Τσίπρα στη διακυβέρνηση που περιχαρής έδειχνε τα «ΝΕΑ» που είχαν καταφέρει (έτσι νόμιζαν) να κλείσουν.

Τα «βοθροκάναλα» της διαπλοκής του πρώην υπουργού αναστήθηκαν στην Κουμουνδούρου. Πλην ίσως της Αυγής, του νεότευκτου SYRIZA TV, του Κόκκινου, της εφημερίδας του… γνωστού εκδότη και φυσικά των «αγαπημένων» παιδιών του ΣΥΡΙΖΑ που σιτίστηκαν πλουσιοπάροχα από το 2015 και μετά.

Με ονόματα δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Αλλά να μιλήσουμε για πρακτικές.

Για παράδειγμα να πούμε για γνωστούς δημοσιογράφους που έκαναν αγιογραφίες στον Αλέξη Τσίπρα και στα «δεξιά του χέρια». Τον παρουσίαζαν σαν τον… τότε Μωυσή.

Αυτόν που έφερε την ελπίδα στην Ελλάδα, που πολέμησε το τέρας του καπιταλισμού, που τα έβαλε με τους ισχυρούς.

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που έβγαζαν τίτλους «η αριστερά και ο Τσίπρας δεν υπογράφουν μνημόνια». Και λίγες ημέρες μετά μιλούσαν για την «απελευθέρωση» από τα δεσμά των δανειστών.

Ας απαντήσουν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ προτού βγάζουν αυτά τα εξευτελιστικά βίντεο: Πόσα εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε «φιλικά» μέσα ενημέρωσης;

Ποια sites που φτιάχτηκαν σε μία νύχτα και χωρίς καθόλου επισκεψιμότητα πήραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαφήμιση από κρατικούς φορείς με… ιδιόχειρο σημείωμα τουλάχιστον δύο βουλευτών;

Σε εφημερίδες… λιβανιστήρια που έβγαζαν «σκάνδαλα» με την οκά θέλοντας να στείλουν στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους τους;

Τα ονόματα στη διάθεσή τους.

Κοίτα ποιοι μιλάνε. Εκείνοι που θέλησαν να στήσουν κανάλια στα βοσκοτόπια της Ιθάκης. Εκείνοι που θέλησαν να… μιμηθούν παλαιότερες κυβερνήσεις και θέλησαν να κλείσουν εφημερίδες στις οποίες ζούσαν εκατοντάδες οικογένειες.

Μιλάνε εκείνοι που έπαιρναν τηλέφωνα για να απολυθούν δημοσιογράφοι επειδή δεν άρεσε η κριτική στα σαϊνια που είχαν μαζευτεί στο Μαξίμου.

Και μιλάνε όσοι έστησαν το περίφημο δίκτυο των troll στα υπόγεια του Μεταξουργείου και της Ηρώδου Αττικού, τα οποία έναντι αμοιβής επιτέθηκαν με μανία σε όποιον είχε άλλη άποψη για την πρώτη… αριστερή διακυβέρνηση της χώρας.

Δυστυχώς οι παθογένειες, τα μίση, οι ιδεοληψίες και οι εμμονές του παρελθόντος παραμένουν αναλλοίωτες σε ένα τμήμα της Κουμουνδούρου.

Και συνεχίζουν να καίνε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Συνεχίζουν να στοχοποιούν εργαζόμενους επειδή απλά «δεν είναι δικοί τους», χωρίζοντας ξανά τη χώρα στα δύο.

Τα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα θα έπρεπε να έχουν παρέμβει για το αίσχος του βίντεο.

Θέλουν να γίνει έρευνα για το που πήγαν τα 20 εκατ.; Να γίνει.

Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση για λόγους διαφάνειας; Βεβαίως.

Αλλά αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το βίντεο της ντροπής είναι δείγμα του ότι «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».

Δείτε το βίντεο της ντροπής