Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 40χρονος πρώην φίλος της 35χρονης γυναίκας, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, μίλησε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Γκαβέρας.

Στος φως ήρθαν μάλιστα νέοι διάλογοι ανάμεσα στην Ιωάννα και την 35χρονη που φέρεται να της επιτέθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

«Ο εντολέας μας είχε ανταλλάξει 5 – 10 τυπικά μηνύματα με την Ιωάννα μετά το αίτημα φιλίας»,  τόνισε ο δικηγόρος του 40χρονου, προσθέτοντας πως ο εντολέας του βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι.

«Ο ίδιος δεν μπορεί να το πιστέψει ούτε τη βλάβη της Ιωάννας, ούτε την επίθεση. Δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι θα μπορούσε να έχει ο ίδιος κάποια εμπλοκή σε αυτό. Είναι σε μία κατάσταση ψυχολογικού σοκ και, παράλληλα, βλέπει την προσωπική του ζωή να παίρνει μια απίστευτη δημοσιότητα, χωρίς τη δική του συναίνεση. Αναγκάζεται να ζει εγκλωβισμένος σε άλλο σπίτι και δεν μπορεί ακόμη να διανοηθεί τι έχει συμβεί. Νιώθει διωκόμενος και ότι είναι κι αυτός θύμα της υπόθεσης, το δεύτερο θύμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 40χρονου.

Σχετικά με το εάν ο 40χρονος είχε κληθεί για κατάθεση, πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, όσο γίνονταν έρευνες στους υπόπτους, ο κ. Γκαβέρας είπε:

«Έχουμε μία παραβίαση της μυστικότητας της διαδικασίας. Πριν καν ολοκληρωθεί η προανάκριση έχουν βγει στη δημοσιότητα πάρα πολλά στοιχεία. Θεωρώ ότι κάποια είναι αποσπασματικά και κάποια άλλα επιλεκτικά. Ο εντολέας μου, πριν από την προσαγωγή της 35χρονης μίλησε ειλικρινέστατα, είπε ακριβώς ό,τι ακριβώς γνωρίζει και ό,τι έχει συμβεί. Δεν είχε τίποτα να κρύψει, ακόμη και τότε δεν πίστευε ότι σχετίζεται με την υπόθεση».

«Φοβάται τη στοχοποίησή του, καθώς η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση. Προσπαθεί να τα βάλει όλα στο μυαλό του σε μια σειρά και δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Είδαμε σενάρια, με βάση τα οποία η φερόμενη δράστιδα είχε φυλάξει κάποια αντικείμενα για να πραγματοποιήσει και άλλη επίθεση. Θα μπορούσε αυτός να ήταν το επόμενο θύμα», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 40χρονου.

Οι νέοι διάλογοι

Την ίδια ώρα στο φως έρχομαι διάλογοι με μηνύματα που έστελνε η 35χρονη στην Ιωάννα στην προσπάθεια της να σιγουρευτεί ότι δεν έχει επαφή με τον άνδρα που θεωρούσε ότι έχει σχέση, αλλά και μηνύματα της Ιωάννας προς τον συγκεκριμένο άνδρα στον οποίο εξηγούσε ότι τον έχει μπλοκάρει γιατί μια γυναίκα ενδιαφέρεται γι’ αυτόν. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του Open, το κινητό τηλέφωνο της φερόμενης ως δράστιδος, έχει κρατήσει τρεις διαλόγους με την Ιωάννα στο messenger για το αν είχε κάνει τελικά αίτημα φιλίας ο άνδρας, για τον οποίο φέρεται να έγιναν όλα.

Συγκεκριμένα στις 28/1/2019 ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Κατηγορούμενη: Ελα κοριτσάκι καλημέρα είσαι καλά;

Ιωάννα: Ναι κοριτσάκι μου, μια χαρά, εσύ; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά τα πράγματα με τον άλλο.

Κατηγορούμενη: Καλά κι εγώ ρε Ιωάννα, έτσι λέω. Για να δούμε… Σε ξαναενόχλησε;

Ιωάννα: Οχι, όχι. Θα στο έλεγα αν ήταν.

Κατηγορούμενη: Εντάξει, ξέρεις πώς σε ρωτάω. Σου είμαι υπόχρεη και το εκτιμώ πολύ.

Ιωάννα: Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Στις 5/1/2019 έχει καταγραφεί ο παρακάτω διάλογος:

Ιωάννα: Χρόνια πολλά, καλή χρονιά κοριτσάκι

Κατηγορούμενη: Ολα καλά με το γνωστό θέμα, είχαμε τίποτα;

Ιωάννα: Οχι αφού ξέρεις πώς μιλάμε εμείς.

Κατηγορούμενη: Είπα μήπως, ΟΚ κοριτσάκι φιλιά.

Το μήνυμα της Ιωάννας στον άνδρα:

Ανδρας: Καλημέρα, καλή εβδομάδα.

Ιωάννα: Το είδες ότι σε διέγραψα;

Ανδρας: Οχι, αλλά ΟΚ. Τι έκανα και με διέγραψες;

Ιωάννα: Κάποια ανησυχεί για σένα.

Ανδρας: Το λόγο της διαγραφής δεν έπιασα…

Φίλη 35χρονης: Μας έλεγε ότι είναι ακραία πράξη η επίθεση με το βιτριόλι

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, γυναίκα, που βρέθηκε σε κοινή παρέα με την 35χρονη, μετά την επίθεση με το βιτριόλι, μετέφερε ότι εκείνη έλεγε στην παρέα: «Ποιος ξέρει τι μπορεί να της είχε κάνει αυτή, για να την φτάσει εκεί πέρα, αλλά και πάλι, δεν δικαιολογείται η πράξη της, ήταν πολύ ακραία».

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για την επίθεση με βιτριόλι φαίνεται πως έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μία φίλη της 35χρονης κατηγορουμένης, που εκτιμά ότι πιθανόν να είχε μπει και η ίδια στο στόχαστρο και από συμπτώσεις να γλίτωσε μία επίθεση ανάλογη με αυτή που έγινε κατά της Ιωάννας.

Αφορμή στάθηκαν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης, ότι πρέπει να προσέχει μία μελαχρινή από τη δουλειά.

Η φίλη της κατηγορουμένης πιθανολογεί ότι η «μελαχρινή» είναι η ίδια, αλλά για άγνωστους λόγους δεν βρέθηκε στη θέση της Ιωάννας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Mega, όπως υποστηρίζει, έμεινε έκπληκτη όταν πριν από έναν μήνα, και αφού πλέον δεν είχαν στενές επαφές με την 35χρονη, έλαβε από εκείνη ένα μήνυμα, με το οποίο της ζητούσε έναν γιατρό για να της γράψει ότι δήθεν χρειάζεται αναρρωτική.

Κατά της 35χρονης στρέφεται δικαστικά η Ιωάννα

Οι δύο δικηγόροι της Ιωάννας δήλωσαν σήμερα στον ανακριτή της υπόθεσης το «παρών» του θύματος για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της 35χρονης, που σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης είναι η δράστις της επίθεσης. Οι δύο συνήγοροι της 34χρονης, σε δηλώσεις που έκαναν μετά την επίσκεψή τους στο ανακριτικό γραφείο, αναφέρθηκαν «σε ηθική ικανοποίηση» της παθούσας από την απόφαση προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης αλλά και στην ανάγκη της Ιωάννης για μία «έμπρακτη μετάνοια» της φερόμενης ως δράστιδας. Η πλευρά του θύματος τόνισε πως η κατηγορία σε βάρος της 35χρονης «είναι αρκούντος δεμένη» με «συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της».

«Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα, επισήμως, πληροφορηθήκαμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της», επισήμανε ο κ. Λύτρας. Ο συνήγορος, αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου αιτήματος ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από την υπεράσπιση, υπογράμμισε πως «η ζήλια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα».

Ο έτερος συνήγορος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, σημείωσε «θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια», προσθέτοντας πως η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ένιωσε «μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι την τελική δικαίωση».

Η πλευρά της 34χρονης Ιωάννας, με την δήλωση υποστήριξης της δικογραφίας, θα λάβει αμέσως αντίγραφο της δικογραφίας ενώ η υπόθεση ενδέχεται να μεταφερθεί και στα αστικά δικαστήρια, καθώς την Ιωάννα περιμένουν συνολικά 30 χειρουργικές επεμβάσεις που είναι πολύ δαπανηρές.

Ένοικος πολυκατοικίας: «Η κατηγορούμενη παρακολουθούσε τρεις συνεχόμενες μέρες»

Μάλιστα, η 35χρονη, η οποία βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη, εθεάθη στη γειτονιά του θύματος πολλές φορές και μάλιστα, οι ένοικοι των πολυκατοικιών εκεί την είχαν ρωτήσει τον λόγο των συνεχών «επισκέψεών» της.

«Δεν έχω δει το πρόσωπό της. Ήταν καλυμμένη, φόραγε σκουφί και κασκόλ», είπε αρχικά ένοικος πολυκατοικίας στον Alpha και συνέχισε:

«Τη ρώτησα τη θέλει και αν ζητάει κάτι κάτω από το σπίτι μας. Την πρώτη φορά δεν απάντησε και έφυγε τρέχοντας. Την 3η μέρα που εμφανίστηκε τη ρώτησα ξανά και πάλι έφυγε, όμως την ακολούθησαν και τη ρώτησα επίμονα. Εκείνη μου απάντησε ότι δεν με αφορά και ότι είναι δημόσιος χώρος».

Για το αν η φωνή που άκουσε τότε είναι ίδια με τη φωνή από το ηχητικό ντοκουμέντο που έχει διαρρεύσει από το τηλεφώνημά της στην εταιρία ταξί: «Η φωνή μοιάζει πολύ. Το περιστατικό έγινε τρεις μέρες συνεχόμενες, 22-23 και 24 Γενάρη. Το ξέρω γιατί τσεκάραμε τα μηνύματα που είχαμε στείλει για το περιστατικό».