Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ανακοινωθεί οι αερογέφυρες που προσπαθεί να δημιουργήσει η Βρετανία ώστε οι πολίτες της να ταξιδεύουν σε χώρες χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Η κυβέρνηση «εργάζεται ενεργά» για την καθιέρωση ταξιδιωτικών διαδρόμων, είπε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκράντ Σαπς στο LBC Radio, εν μέσω ευρείας ανησυχίας ότι το lockdown καταστρέφει την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ποιες είναι χώρες , αλλά θα το κάνουμε έως τις 29», ανέφερε σύμφωνα με την Telegraph ο υπουργός λέγοντας στους δημοσιογράφους να μην περιμένουν κάποιο νεότερο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times οι εξαιρέσεις θα ισχύσουν από τις 29 του μήνα και πιθανώς θα αφορούν μικρό αριθμό χωρών και όχι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πολλά βρετανικά δημοσιεύματα στην προσπάθειά τους να.. μαντέψουν τονίζουν πως οι χώρες αυτές πιθανόν να είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η Daily Mail προτείνει 17 νησιά για διακοπές στην Ελλάδα  – Καλεί τον Τζόνσον να… βρει λύση

Από την πλευρά της αφιέρωμα σε 17 ελληνικά νησιά κάνει η Daily Mail καλώντας παράλληλα τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να στήσει ταξιδιωτική αερογέφυρα με την Ελλάδα.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα σε νησιά της Ελλάδας με βάση τις προτιμήσεις που μπορεί να έχουν οι ταξιδιώτες και διαλέγει προορισμούς που ικανοποιούν κάθε γούστο.

Παράλληλα όμως μέσω του δημοσιεύματος η Daily Mail ζητά από τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει μια  αερογέφυρα, εξαίροντας την Ελλάδα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει θέσει.

Σημειώνεται πως υπέρ της λύσης αυτής έχουν ταχθεί αρκετοί φορείς στη Βρετανία όπως το εμπορικό επιμελητήριο, ταξιδιωτικές ενώσεις και πράκτορες, οι οποίοι θεωρούν ότι το μέτρο της καραντίνας θα στείλει το μήνυμα προς τα έξω ότι η Βρετανία είναι κλειστή για επιχειρήσεις και ταξιδιώτες.