Την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, με έμφαση στις κοινές αεροπορικές και ναυτικές δραστηριότητες, καθώς και στην προώθηση συνεργειών στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον Ισραηλινό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Αμύνης κ. Βενιαμίν Γκατζ (Benjamin Gantz), στο πλαίσιο της επισκέψεως που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραήλ, ως επικεφαλής διευρυμένου κυβερνητικού κλιμακίου.

Σύμφωνα με μήνυμα του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας στα κοινωνικά δίκτυα: «Το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο και αληθινό φίλο, και σκοπεύω να συνεχίσω να ενισχύω αυτήν τη σημαντική σχέση σε συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό η Ελλάδα προχώρησε στην ενοικίαση (leasing) ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Heron. Η Αθήνα εξετάζει μάλιστα τη δυνατότητα σύμπραξης και συνεργασίας με το Ισραήλ για την συμπαραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Eπιπλέον, στο τέλος του μήνα αναμένεται να επαναληφθεί συνεκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την Ισραηλινή με ένα από τα αντικείμενα το εναέριο refueling (εναέριο ανεφοδιασμό μαχητικών).

Ο  κ. Παναγιωτόπουλος θα μετάσχει στις συναντήσεις που θα έχει η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κυβέρνησης με εκπροσώπους αμυντικών βιομηχανιών.